Canicula VS Fond de ten. Cine câștigă?

Afară e atât de cald încât transpiri prin toți porii, iar asta afectează grav aplicarea machiajului. Iată ce trebuie să faci pentru a aplica un fond de ten astfel încât acesta să și reziste fără să se topească.


fond de tenAPLICĂ O BAZĂÎnainte să aplici orice fond de ten, este esențial să pregătești terenul; baza de machiaj netezește suprafața tenului, matifiază, blochează porii și asigură aderența formulei fondului de ten. Aplic-o pe tenul curat (folosește o loțiune tonică să ștergi urmele de transpirație, sebum, apoi clătește-te cu apă cât mai rece, răcorindu-ți pielea și închizând porii deschiși din cauza căldurii) și așteaptă să își facă datoria câteva minute, înainte să treci la pasul următor.

ALEGE FORMULA POTRIVITĂ

Cea mai comună formă de fond de ten folosită este cea lichidă sau ușor cremoasă, potrivită (în funcție de compoziția sa – pe bază de apă sau uleioasă) în orice sezon, însă căldura mare pare să pună probleme. Folosește mai degrabă un BB cream iluminator sau optează pentru formula compactă, pe care să o aplici prin tapotare. Dacă tot ți se pare că nu se așterne cum trebuie (depinde de fiecare formulă în parte), poți amesteca fond de ten cu cremă hidratantă (2:1), creându-ți astfel o cremă nuanțatoare perfectă pentru acest sezon.

FIXEAZĂ CU UN MINIM DE PUDRĂ

Dacă renunți complet la pudră, nu-i bine, iar excesul ar putea absorbi transpirația și sebumul, transformându-se în celebrul efect „cakey face”, deci trebuie să găsești calea de mijloc. Mai întâi  alege o pensulă moale și stufoasă, care să aștearnă un strat fin de pudră. Apoi îndepărtează surplusul cu o altă pensulă, perfect curată.

SIGILEAZĂ MACHIAJUL

Spray-urile pentru fixarea machiajului au tot mai puțin succes în ultima vreme, regăsindu-se mai degrabă în trusele makeup artiștilor sau fiind înlocuite cu apa termală. S-ar putea să asistăm la o revenire spectaculoasă a acestora, cu formule tot mai performante, care să dubleze rezistența machiajului. După ce termini machiajul, pulverizează de maxim 3 ori formula pe chip, de la o distanță de 20 cm (excesul ar putea avea efect contrar).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.