Camufleaza imperfectiunile tenului ca la carte

Oricare ar fi problema, ca sunt coșuri, acnee, răni, camufleaza imperfectiunile tenului cu produsele potrivite.

Ca și cum nu e suficient faptul că apariția lor e supărătoare, coșurile reușesc cumva să apară în cele mai importante momente. Și de-ar fi singura problemă cu care te poți confrunta… Alte „evenimente” precum punctele negre, rănile ori cicatricile țin morțiș să-ți strice pielea și dispoziția. Din fericire, există soluții pentru toate. Ești pe cale să afli cele mai tari sfaturi de la cei mai tari experți. camufleaza imperfectiunile

Puncte de grăsimeDacă le ataci (fiindcă e foarte tentant să o faci), vor fi mult mai dificil de camuflat. Aplică un plasture coloidal invizibil pentru acnee, pe pielea curată și uscată, apoi machiază-te ca de obicei. O bază pentru machiaj ar fi de un real folos, astfel încât fondul de ten și corectorul să adere pe materialul din care este confecționat plasturele.

Camuflează imperfectiunile cu:

Wund Akne-Patch, 14,99 lei (24 buc)

Benefit Stay Don`t Stray Put Primer for concealer, 138 lei

Puncte negre

Nu le extrage! Dacă faci asta, te alegi cu o grămadă de pori deschiși și o suprafață neuniformă, greu de remediat prin machiaj. În schimb, poți folosi un primer matifiant pe bază de acid salicilic. Acesta va ascunde punctele negre și le va face să se dizolve în timp. Aplică apoi un fond de ten non-uleios. Vezi, parcă nici n-au fost acolo!

Camuflează imperfectiunile cu:

e.l.f. Blemish Control Face primer, 49 lei

Shiseido Synchro Skin Oil-free foundation 238 lei

Coșuri proeminente

Ține un cub de gheață pe vârful „muntelui” timp de cinci minute, apoi aplică puțină cremă cu hidrocortizon (combinația va combate inflamația și roșeața). Apoi, aplică un corector mat pe zona afectată și așteaptă un sfert de oră să se fixeze. Apoi estompează folosindu-ți degetul inelar și aplică pudră pe toată fața.

Camuflează imperfectiunile cu:

Yves Saint Laurent al Hours concealer, 153 lei

La Mer The Powder, 360 lei

Coșuri supra-infectate

Le recunoști după aspectul lucios, culoarea roșu aprins și durere la atingere, Nu încerca să le ascunzi sub tone de machiaj, sau vor fi și mai evidente. Folosește un corector nuanțat (verde, ca să combată roșul). Abia după asta poți apela la un corector în nuanța pielii.

Camuflează imperfectiunile cu:

NYX HD Studio Photogenic concealer, 34 lei

Benefit Boi-ing Airbrush concealer, 118 lei

Răni deschise

Aplică bandaj lichid pe zona afectată folosind un bețișor de urechi. După uscare, acesta se va transforma într-un strat protector care va ține bacteriile la distanță, fiind mai puțin evident decât un bandaj tradițional pentru răni. După ce se usucă, poți folosi un corector rezistent pentru a camufla problema.

Camuflează imperfectiunile cu:

Nexcare Liquid bondage, 75 lei

Kat von D Lock-it Concealer, 126 lei

Răni închise

Aplică o bază siliconică pe zona în curs de vindecare și lasă-i timp să se fixeze (2 minute). Siliconul creează o peliculă care înmoaie și netezește, ceea ce este esențial daca vrei să acoperi cu adevărat zona afectată. Folosește o pensulă densă, cu peri moi, pentru a aplica un corector rezistent la apă.

Camuflează imperfectiunile cu:

The Ordinary High Adherence Silicone Primer, 27 lei

Catrice Liquid Waterproof concealer, 38 lei

Cicatrici

Indiferent de sursa și locul lor, cicatricile rămân la vedere multă vreme, silindu-te să depui mereu efort suplimentar pentru a le acoperi prin machiaj. Pielea din acea zonă a avut de suferit și are nevoie de ajutor pentru a fi reparată. Folosește un produs pe bază de silicon precum REGEN-SIL Gel, apoi camuflează cicatricea cu un corector sau fond de ten.

Regen-Sil Gel, 49,90 lei

REGEN-SIL Gel este o formulă pentru îngrijirea cicatricilor (eficient inclusiv în ameliorarea aspectului vergeturilor), care atenuează și aplatizează cicatricile în relief, estompează culoarea cicatricilor înroșite sau închise la culoare, previne cicatrizarea inestetică și dezvoltarea excesivă a țesutului cicatriceal, calmează mâncărimile și împiedică deshidratarea pielii (mai multe detalii pe www.fitermanpharma.ro).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.