Caderea parului – recomandari de tratamente

Căderea părului nu este un motiv de îngrijorare, pentru că trecerea de la vară la sezonul rece înseamnă o diminuare a secreţiei de hormoni ce reglează creşterea părului.

În lunile cu soare, secreţia de hormoni este accentuată şi părul chiar creşte mai repede, iar la trecerea spre toamnă cantitatea de hormoni secretată de organism se diminuează. Căderea mai propunţată ar trebui să se oprească în 4 până la 6 săptămâni.Fiecare fir de păr are o perioadă de viaţă de la 2 la 6 ani. Asta înseamnă că permanent înregistrăm pierderi de păr. După lunile de vară însă, când scalpul vede că nu trebuie să se mai apere de căldură şi expunere la radiaţiile solare, se dă “startul” căderii, părul intrând în faza de regenerare.  Nu trebuie să ne îngrijorăm când părul începe să cadă în septembrie-octombrie, însă dacă încă în noiembrie căderea pare că nu se opreşte, este timpul să ajutăm părul şi scalpul să-şi revină.

În ultimii ani am încercat diverse tratamente şi şampoane împotriva căderii părului, produse disponibile în farmacie sau pe rafturile supermarketurilor. Există variante eficiente pentru fiecare buget.

Unul dintre produsele care continuă să fie pe lista produselor eficiente este Loţiunea regenerantă cu Petroleum de la Gerovital Plant Tratament – un produs destinat scalpului, ce se aplică cu ajutorul unei dischete de bumbac.

Are nevoie de 3-4 ore pentru a acţiona, apoi se spală din păr. Singurul inconvenient este textura foarte grasă (conţine ulei de ricin) şi perioada relativ mare în care trebuie lăsată să acţioneze. Se recomandă folosirea împreună cu şamponul regenerant din aceeaşi gamă pentru mai multă eficienţă, iar cura de tratament ar trebui să fie efectuată pentru 2-3 luni. Părul devine mai lucios şi se declanşează mai repede regenerarea.

Pentru părul care şi-a pierdut din densitate şi care are nevoie de un boost pentru a-şi reveni şi a se regenera mai rapid, recomandarea mea este tratamentul Dercos Neogenic de la Vichy.

Sub formă de monodoze, se aplică direct pe scalp, zilnic. După 3 luni de tratament părul meu a intrat într-o perioadă de regenerare intensă, fază în care a rămas timp de încă 3 luni după terminarea tratamentului. Rezultatele pot fi apoi întreţinute cu ajutorul şamponului Dercos Neogenic.

Toamna aceasta am ales şamponul Novophane de la laboratoarele ACM. Mi-am dorit doar să încurajez regenerarea rapidă, oprind mai din timp căderea părului. După o lună de folosire, părul şi-a revenit la normal şi căderea nu mai reprezintă pentru mine o îngrijorare. În gamă există şi suplimente speciale, astfel încât problema poate fi adresată şi intern.

În cazul în care după 2 săptămâni de folosire a oricărui tratament cosmetic nu se văd deloc rezultate, recomandarea mea este să faceţi o vizită la medic. Căderea accentuată a părului poate avea cauze multiple, de la stres la dereglări hormonale, anemie, carenţe de vitamine şi minerale sau chiar factori genetici. Asta nu înseamnă că tratamentele cosmetice sunt ineficiente, ci doar că nu pot adresa probleme care ţin de fapt de afecţiunile interne ale organismului.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.