Trucuri simple pentru cresterea parului

Atunci când îţi speli părul acordă mai mult timp pentru masajul scalpului, din 2 motive. În primul rând acesta îţi va stimula circulaţia sângelui, oxigenarea celulelor şi vei avea un scalp sănătos care duce în mod inevitabil la creşterea părului . În acelaşi timp substanţele active din şampon îşi vor face efectul mai intens.

Firele de păr sunt foarte fragile şi odată deteriorate se vor rupe mai uşor iar revitalizarea lor va fi anevoioasă. Ai grijă cum îţi perii părul să nu agresezi nici firele, nici scalpul, iar dacă ai părul creţ şi are tendinţa de a se încurca des, foloseşte un ser de păr pentru a-l face mai moale.

De asemenea, răreşte tratamentele termice cu placa de întins părul, ondulatorul, uscătorul de păr. Încearcă să îl usuci cu ajutorul unui prosop prin mişcări uşoare, care să nu bruscheze rădăcinile şi poartă-ţi părul în coafuri mai simple. Deşi ai impresia că niciodată nu îţi stă părul aşa cum vrei, un păr sănătos şi îngrijit se va aşeza frumos în mod natural.

Expus la medii extreme şi părul tău se va degrada. Razele puternice ale soarelui, clorul din apa din piscină, praful, şi alte condiţii de mediu nefavorabile vor contribui la fragilitatea podoabei capilare. Dacă el se chinuie să se menţină în asemenea condiţii nu este de mirare că se va opri din creştere!

Alege produsele de îngrijire potrivite tipului tău de păr şi hrăneşte-ţi scalpul pentru un păr sănătos şi frumos. Este absolut imposibil să nu găseşti cosmeticele potrivite, când există pe piaţă atâtea game de îngrijire. În plus, este o investiţie justificată să le foloseşti pe cele mai bune, pentru rezultate pe măsură!

Dacă ai , totuşi, impresia că produsele cosmetice nu te ajută prea mult, sau dacă pur şi simplu nu le-ai găsit pe cele potrivite, încercă şi remedii naturale. Acestea pot fi: uleiul de ricin, uleiul de rozmarin, vitaminele B, C, E, alimentaţie bogată în verdeţuri (conţin fier) şi alimente bogate în acizi graşi (peşte, nuci, avocado), gălbenuşul de ou, tonic din urzică.

În final, ultimul nostru sfat este de a-ţi tunde vârfurile în mod regulat. Deşi formularea sună contrar dorinţei tale de a-ţi stimula creşterea părului, este bine să tunzi vârfurile degradate pentru că îţi ”mănâncă” din lungime.

Răbdarea este, însă, cel mai important sfat pentru creşterea părului. Răbdarea şi un ritual de îngrijire mai atent.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.