Trucuri pentru par cu mai mult volum

Noi te ajutăm să adaugi mai mult volum părului tău fără a fi nevoită să recurgi la metode drastice. Trebuie doar să încerci aceste trucuri pentru păr cu volum şi să le alegi pe cele care ţi se potrivesc mai bine. 

Tunsoarea potrivită pentru părul lipsit de volum

Este foarte posibil ca tu să ai volum natural însă tunsoarea este cea care te dezavantajează. Fă-ţi programare la un stilist, acesta te va ajuta să alegi tunsoarea potrivită pentru tine, care îţi va adăuga volum natural părului tău. 

În general sunt recoamandate tunsorile scurte şi medii, care să nu depăşească lungimea umerilor, şi tunsorile ”în scări”, dacă ai părul uşor ondulat. În plus, sunt încă foarte hot tunsorile bob, lung sau scurt. Ultimele actriţe care au apelat la această tunsoare sunt Jennifer Aniston, pamela Anderson şi Jennifer Lawrence.

Culoarea potrivită pentru a da impresia de volum

Stiliştii recomandă să îţi vopseşti părul, metodă care se presupune că îţi îngroaşă firul de păr fără a-l încărca. De asemenea, pentru a crea impresia de volum poţi să apelezi şi la şuviţe mai deschise la culoare decât părul tău atunci când nu vrei să îţi vopseşti tot părul.

Cum speli părul lipsit de volum

În comerţ există numeroase game de îngrijire a părului lipsit de volum care ar trebui să funcţioneze dacă o nimereşti pe cea potrivită scalpului tău. Ingredientele conţinute de aceste game de îngrijire a părului ar trebui să îţi îngroaşe firul de păr la rădăcină şi să îi dea mai mult volum. Cu toate astea, nu toate produsele au acelaşi efect pe părul tău.

Pentru a te asigura că nu sabotezi volumul natural al părului asigură-te că foloseşti exact cât produs este necesar, nu mai mult, astfel încât să îl încarci. Când foloseşti balsam sau mască din abundenţă, doar, doar îţi revigorezi părul lipsit de viaţă, vei obţine exact efectul de care te fereşti. Astfel, şamponează de 2 ori pentru o curăţare optimă a scalpului şi aplică balsamul şi masca doar pe lungimea firului de păr şi vârfuri.

Cum conferi volum părului prin uscare

După ce ţi-ai spălat părul e timpul să faci puţină magie şi să îi conferi volum părului tău prin uscare. Este foarte important să ai volum la rădăcină, aşadar încearcă să îţi usuci părul cu fehonul ţînând capul în jos sau cel puţin lăsat în lateral. Atenţie, nu îl usca în totalitate. Pentru a-i conferi volum şi pe lungime, mai ales dacă ai părul mai lung, e cazul să recurgi la bucle cu aspect natural.

Buclele conferă volum părului lung

Poate este mai simplu să foloseşti ondulatorul, însă buclele tale vor căpăta un aspect artificial iar temperatura foarte mare îţi va afecta structura firului de păr. Încearcă în schimb să creezi volum cu ajutorul bigudiurilor – cu cât ai părul mai lung, cu atât diametrul bigudiurilor trebuie să fie mai mare – sau cu ajutorul unei perii rotative şi a uscătorului.

Ai nevoie de ceva experienţă pentru a mânui în acelaşi timp şi peria şi uscătorul, însă nu este atât de dificil pe cât ai crede. Astfel, după ce ţi-ai uscat parţial părul, începe să îţi faci bucle din straturile inferioare. Prinde-ţi părul într-un coc sus şi apoi ia şuviţe pe care le rulezi pe perie şi apoi treci jetul de aer cald asupra lor astfel încât să nu îl îndrepţi spre rădăcină.

Taparea, soluţia clasică pentru păr cu volum la rădăcină

Taparea părului era o metodă des folosită în anii ’60 şi este încă folosită pentru unele coafuri. este mai simplu de realizat pe părul drept şi lung, pentru care ai nevoie de un pieptene cu dinţii deşi şi scurţi. Taparea se face şuviţă cu şuviţă şi deşi rezultatul este spectaculos, este o metodă destul de agresivă asupra firului de păr dar şi asupra rădăcinilor.

Păr cu volum pentru ocazii speciale

Iată şi un tutorial pentru a adăuga mai mult volum părului cu ajutorul extensiilor de păr şi al ondulatorului. Este un proces mai complex, dar rezultatul este impresionant, demn de ocazii speciale. În rest, foloseşte trucurile de mai sus pentru a adăuga volum părului tău.

Împărtăşeşte-ne şi nouă impresiile tale dar şi alte trucuri pe care le foloseşti tu pentru mai mult volum. Orice sfat este binevenit!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.