TOP 3 beneficii ale untului de shea

By  | 

Untul de Shea (sau Karite) se numără printre cele mai complexe ingrediente folosite în produsele cosmetice, însă este mult mai eficient dacă-l folosești în formulă concentrată, adică în stare naturală.

Efect regenerator
Grație acizilor grași și altor acizi precum cel oleic, palmitic, linoleic și stearic, untul de shea este recunoscut încă din antichitate pentru proprietățile sale vindecătoare, în special pentru pielea afectată de iritații,
descuamare, cicatrici, arsuri (inclusiv cele solare), ciupituri de insecte, vergeturi, dar și în afecțiuni mai serioase precum artrita.

Acțiune antioxidantă
Vitaminele A și E din compoziția untului de shea fac din acest produs natural un adevărat miracol pentru ten, capabil să protejeze pielea de factorii de mediu. Există chiar voci care susțin că ar avea un indice de protecție de aproximativ cuprins între 3-6, iar combinat cu oxid de zinc chiar poate fi folosit pe post de mijloc de protecție solară. Totodată, cercetătorii afirmă că untul de shea ar fi capabil să prevină dezvoltarea tumorilor, grație conținutului de „lupeol cinnamate”.

Panaceul frumuseții
Dacă-l ții la îndemână, sunt puțin situații în care nu poți folosi untul de shea, acesta fiind potrivit pentru mai toate etapele unui ritual complex de frumusețe: pe post de tratament facial de hidratare nocturnă, drept cremă de zi, pe sub machiaj, stimulent pentru creșterea părului, soluție anti-aging, tratament pentru coșuri și riduri, remediu pentru alergii și eczeme, etc. Îl poți folosi ca atare, dar îl poți adăuga și ca ingredient în măștile naturale preparate în bucătăria ta.

CITEȘTE ȘI: Ingredientele naturale ale frumuseții


Comments

comments