Sfaturi pentru ingrijirea parului de la stilist

Fiecare programare la salonul de înfrumuseţare, fie ea pentru un tratament cosmetic, manichiură sau la coafor, este sau…  ar trebui să fie, o lecţie personalizată de frumuseţe. Iată ce lucruri folositoare am aflat de curând de la stilist!

1.„Părul trebuie spălat de două ori cu şampon”, spune Adrian Mirea, stilist în salonul El Studio Moşilor. Prima şamponare nu este suficientă pentru a îndepărta sebumul de pe scalp. Chiar dacă scalpul tău nu produce o cantitate mare de sebum, acesta din urmă acţionează ca un magnet pentru praf, şi abia al doilea rând de şampon lasă scalpul curat, lucru extrem de important (pielea capului are nevoie să respire). În plus, remarcă stilistul, părul curat va fi mult mai uşor de coafat!

2.„Şamponul pentru păr gras poate decolora nuanţa părului colorat”, în special dacă vorbim de colorarea cu o vopsea semi-permanentă. Fiind focusat pe curăţarea grăsimii, explică stilistul, acesta poate îndepărta treptat şi pigmentul de pe păr. La fel pot sta lucrurile şi în cazul şampoanelor de curăţare! Iată, aşadar, de ce este atît de important ca, atunci când ne colorăm chimic părul, să folosim o gamă de îngrijire completă – şampon, balsam şi mască – dedicată părului vopsit.

Pe de altă parte, informaţia asta poate fi folsită şi în alte scopuri; de exemplu, dacă nuanţa aleasă pentru păr e mai închisă decât ţi-ai dorit, poţi scăpa de ea mai uşor, folosind un şampon de purificare sau pentru părul predispus la îngrăşare.

3.„Masajul face minuni!” În primul rînd, masajul scalpului, care te relaxează pe loc, însă acesta e cel mai… mic beneficiu pe care-l obţii. „Calota este o zonă mai puţin vascularizată”, spune stilistul de la El Studio, explicând că „stimularea circulaţiei ajută la o mai bună irigare a rădăcinilor părului.” Totodată, masarea părului pe lungime, adică fricţionarea şuviţelor după aplicarea balsamului sau măştii, ajută produsul să penetreze mai bine firul de păr. „În unele cazuri, cuticula rămâne închisă”, spune stilistul, şi de aceea are nevoie de puţin ajutor să absoarbă produsul de hidratare.

4.„Părul cu textură mai aspră / uscat rezistă mai mult coafat”, susţine Adrian. Deci, există şi o parte bună, dacă ai părul uscat, nu?  Pe de altă parte, dacă în faza de spălare, deci înainte de coafare, aplici prea multe produse hidratante sau care îngreunează părul (ex. cele pe bază de silicon), nu te vei putea bucura de bucle prea mult timp.

5.Stilistul ştie secretul frumuseţii părului tău. Asta o spun eu! Pentru că experienţa sa cu produsele de îngrijire şi styling, aplicate pe diferite tipuri de păr, îl recomandă pentru a-ţi prescrie „reţeta” de urmat acasă. Întreabă-ţi aşadar stilistul ce anume a folosit pentru a-ţi trata părul; avantajul suplimentar este acela că deja ai testat formulele (şi ai văzut exact cum se folosesc), lucru imposibil atunci când îţi cumperi la întâmplare un set nou-nouţ de produse!

Tu ce alte trucuri profesioniste pentru îngrijirea părului mai ştii?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.