Ghid de intrebuintare pentru mascara

Probabil că nu e prima oară când foloseşti mascara, dar de acum înainte o să o faci în cunoştinţă de cauză. Iată ghidul COSMO de întrebuinţare corectă pentru mascara!

1.    Periuţa trebuie curăţată după fiecare sau măcar o dată la câteva utilizări, pentru a preveni formarea de cocoloaşe (periuţa colectează urme de fard, pudră sau fire din gene, care apoi ajung în tub). Foloseşte demachiant lichid (pentru produse rezistenta la apă, dacă mascara este waterproof); îmbibă peria în lichid şi apoi şterge-o cu şerveţele. Nu încerca să o speli cu apă şi săpun, nu vei avea succes!

2.    După ce ţi-ai definit genele sau dacă vrei să aplici un nou rând de mascara, nu introduce periuţa brusc în tub, pentru a evita formarea de bule de aer în interiorul recipientului. Odată intrat în tub, aerul contribuie la uscarea prematură a formulei cremoase.

3.    Pentru o definire fidelă, fără să sfârşeşti prin a avea gene unite, aplică mascara printr-o mişcare continuă în zig-zag, de la rădăcină spre vârfuri. Încearcă să clipeşti lent (astfel încât ploeapele să opună o uşoară rezistenţă în contact cu peria) de fiecare dată cînd depui mascara, ca să nu fie nevoie să aplici prea multe straturi.

4.    Nu încerca să prelungeşti viaţa mascarei diluând formula cu apă sau alte lichide (loţiune tonică, de exemplu). Probabil ai observat ce se întâmplă atunci când îţi speli faţa cu apă –mascara nu se ia din cauza incompatibilităţii dintre ele, deci nu te vei mai putea bucura de proprietăţile pe care mascara le avea înainte s-o „botezi”. Când se usucă, e timpul pentru una nouă.

5.    Fiindcă tot vorbeam de una nouă… mascara ar trebui schimbată cam o dată la trei – şase (maxim) luni. Producătorii spun că, odată desfăcută, mascara dă randamentul maxim doar în acest interval.

6.    Nu aplica un al doilea strat de mascara imediat după primul, nu vei face decât să-l îndepărtezi pe primul. Aşteaptă întotdeauna 30 de secunde pentru ca primul rând să se usuce.

7.    Curbează-ţi întotdeauna genele cu un cleşte (neapărat unul cu protecţie de cauciuc, care să nu-ţi agreseze genele) înainte să aplici mascara. Astfel, nu vei avea nevoie să aşterni prea multă pentru curbare sau alungire, ci doar un strat pentru definire şi/sau volum.

8.    Nu încerca să scapi de eventualele cocoloaşe sau să desparţi genele cu degetul. Fă asta cu o periuţă curată – păstrează una de la o mascara pe care intenţioneazi s-o arunci şi foloseşte-o doar pentru a-ţi pieptăna sprîncenele sau genele.

9.    Curbează genele pe diagonală, nu perpendicular pe pleoape; astfel vei crea o uşoară iluzie de depărtare a ochilor. În plus, nefiind forţate, se vor întoarce mult mai uşor şi vor rezista aşa mai mult!

10.    Nu e cazul să rămâi fidelă unui produs, odată ce-ai descoperit că-ţi place cum îţi îmbracă genele; mascara este unul dintre produsele în permanentă evoluţie, fie că e vorba de formulă, perie sau tehnică de aplicare. De exemplu, cea mai recentă invenţie: mascara cu două perii dispuse sub formă de cleşte, ce pot fi mânuite în diverse moduri, astfel încât să obţii efecte diferite (extra-alungire, volum, etc.).

Nu credeai că o mascara e aşa complicată, nu-i aşa?

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.