Beauty-tendințele sezonului în machiaj și coafură

Ultimul an a restrâns dramatic defilările care ne inspirau în frumusețe și modă, dar asta ne-a făcut să apreciem și mai mult tendințele sezonului. Deși puține, direcțiile reflectă perfect climatul actual, în care – din cauza purtării măștii de protecție – am realizat cât de important era rujul. Află ce se culori să porți pe buze, cum arată machiajul ochilor în acest sezon, dar și cum să-ți porți părul.

 „După mine, tendințele de frumusețe din 2021 vor îmbrățișa unicitatea, originalitatea și arta.” –  Erin Parsons, makeup artist global Maybelline New York

Fructe de pădure

Cu buzele acoperite, dar niciodată fără ruj!… acesta pare să fie cel mai important trend al anului. Designerii au făcut din buze un manifest, fără să ignore noua normalitate. Poartă culori vibrante (arată mult mai bine decât filtrele din Instagram sau aplicațiile folosite în meeting-urile virtuale) – roșu aprins, burgundy saturat sau culori mai puțin utilizate în machiajul buzelor. Pentru a te asigura că nu ajunge pe mască, makeup artiștii recomandă tapotarea culorii după fiecare aplicare sau o formulă rezistență la transfer. Iar pentru momentele în care nu trebuie să-ți acoperi jumătate din față, lăcuiește culoarea cu un gloss extra-lucios; arată incredibil pe nuanțe nude, dând buzelor un aspect caramelizat.

 Anii `90 lovesc din plin tendințele din acest sezon, iar buzele nu fac excepție, unde conturul mai închis decât rujul dau buzelor un efect special.

Păpușa de porțelan

Tenul cu aspect sănătos (fie el și… mimat cu ajutorul produselor de machiaj) nu se demodează niciodată. În acest sezon, mai mult ca oricând, am putut vedea machiajul „nude” în toată splendoarea sa, hidratat, cu efect mat, radios-fondant ori ușor „bronzat” sau îmbujorat. În plus, pentru a celebra naturalețea, unii designeri au optat pentru efecte speciale precum pistruii creați cu ajutorul unui pigment lichid.

Fondul de ten nu mai este de mult doar un produs de machiaj, grație ingredientelor specifice formulelor de îngrijire, cu care acestea au fost îmbogățite: acid hialuronic, peptide sau antioxidanți, oferind tenului un aspect natural imediat, dar și beneficii pe termen lung. Adaugă o picătură de iluminator în cantitatea de fond de ten folosită la machiaj și vei căpăta instantaneu o mină luminoasă.

Show-ul privirilor

Tușe evidente de negru, linii grafice, culori, lumini și umbre fac spectacol în machiajul ochilor, piesa de rezistență a unui look condiționat de purtarea măștii de protecție.

„Am fost cu toții forțați să ne folosim realmente ochii pentru a ne arăta personalitatea și emoțiile – chiar și modul în care comunicăm! – și a fost amuzant să experimentăm cu tușuri colorate și farduri texturate sau gene extravagante.” – Hector Espinal, makeup artist global Fenty Beauty

Pleoape expresive

De la tușe subtile de culoare la contururi aproape grosiere, machiajul ochilor a furat privirile și în acest sezon. Poate că designerii n-au mai propus machiaje la fel de îndrăznețe ca altă dată, rămânând mai degrabă în zona „cuminte”, dar cu siguranță ne-au oferit surse de inspirație pentru întreg sezonul. Nelipsitele grafisme, executate cu tuș negru, constituie un izvor nesecat de creativitate, dar și o alternativă pentru mâinile mai puțin obișnuite cu precizia, făcând din machiajul ochilor punctul focal al feței, chiar și atunci când nu este acoperită. Nu în ultimul rând, vedem că roșu nu mai este rezervat doar buzelor și pomeților, ci poate fi lesne aplicat și pe pleoape. Și, desigur, atunci când nu ai chef să te machiezi, o pereche de ochelari de soare stylish vor salva situația.

Manichiură clasică

Unghii nude, acoperite cu nuanțe de un roz lăptos, clasicul roșu sau unghiile scurte și negre redefinesc eleganța și delicatețea mâinilor în acest sezon. Iar dacă pe podium am văzut manichiuri mai degrabă neutre, nail-designerii ne oferă zilnic surse de inspirație în trend, direct în feed-ul nostru de Insta sau Pinterest. Anul acesta, manichiura pare să se învârte în jurul conceptului de „spațiu negativ”, în care modelele aplicate sau desenate liber pe unghii sunt așternute direct pe unghie, fără un fundal colorat, de la variante de „french” și până la animal-print, flori sau imprimeuri inspirate de tabla de șah, în culori neon. Revine în atenție, se pare, și manichiura 3D, cu aplicații de dantelă, catifea sau caviar de aceeași culoare cu lacul de unghii.

Fresh Hair

Coafuri naturale, păr uscat natural sau bucle ample, imperfecte, dar și bretoane și tăieturi inegale, sezonul actual ne oferă suficiente argumente în dezbaterile cu noi înșine, atunci când ne dorim o schimbare de look.

 „În 2021, cred că vor reveni tunsorile îndrăznețe.  Gândiți-vă  o mulțime  de  straturi, cu un vibe rocker-chic. De  asemenea, cred că  oamenii își vor îmbrățișa buclele și textura naturală a părului.” – Chris Appleton, hair-stylist

„Așa m-am trezit”

Este motto-ul acestui sezon, în care textura naturală a părului a luat cu asalt podiumul, fie că vorbim de tunsori băiețești sau cosițe până la brâu. Ceva „nou” se remarcă în zona de colorare, unde designerii par să readucă versiuni modernizate ale nuanțelor de păr în vogă în anii `90: contraste evidente, culori saturate (roz, mov) și celebrele șuvițe. Procură-ți un spray de strălucire, pentru că una dintre direcțiile din acest sezon este aspectul lăcuit al părului, indiferent că-l porți prins ori liber, cu cărare laterală.

Accesorii grăitoare

Agrafe prețioase, flori colorate și funde voluminoase… colecția ta de accesorii pentru păr are din nou șansa de a se afirma în acest sezon. Iar pentru zilele în care pur și simplu n-ai vreme de pierdut cu aranjarea părului, o eșarfă colorată din mătase poate salva situația, purtată pe post de bentiță ori turban.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.