Beauty ritual de noapte

O regulă de aur spune „sa nu te duci la culcare supărată”! Noi ne-am permis să mai adăugăm câteva precizări… Iată noul tău ritual de noapte!

Nouă regulă: să nu te culci stresată, încordată, nemulțumită de cum arăți per ansamblu și în nici un caz resemnată că tu nu ai timp de saloane de înfrumusețare! Iată ce ai de făcut pentru a te trezi „alt om”!

Începe cu o baie aromată
Apa caldă (nu mai mult decât temperatura normală a corpului) te va ajuta să-ți înmoi nu doar pielea, ci și stresul acumulat peste zi. Vei adormi mai ușor și vei avea un somn de calitate după baie, mai ales dacă picuri în apă ulei de lavandă și folosești ulei de duș în locul gelului.

Pregătește-te pentru un nou… chip
Tenul tău a „profitat”de pe urma aburilor din baie pentru a-și deschide porii, iată de ce e bine să lași curățarea feței la finalul băii sau dușului. Procură-ți un aparat electric pentru curățare și folosește-le pentru ca produsul de spălare să fie și mai eficient în îndepărtarea pielii uscate. Imediat după, împroșcă-ți față cu pă rece (astfel vei închide porii) și așteaptă încă 10 minute pentru a aplica crema hidratantă. Ideal ar fi să folosești una de noapte, mult mai concentrată decât cele de zi. Indeparteaz-o de pe față dimneata, și abia apoi rehidrateaza-te cu cea de zi.

Auto-răsfață-te cu un masaj la ”mansardă”!
Masarea scalpului va stimula circulația sângelui, ajutând astfel foliculii de păr să își extragă (din sânge) nutrienții de care au nevoie pentru creștere și vitalitate. Atenție: masajul va stimula totodată și producția de sebum la nivelul scalpului, deci ar fi bine să practici această măsură după spălarea și uscarea părului, sau dacă ai în intenție să-l speli în zori.

Ajută-ți picioarele să se odihnească cu adevărat
Bietele de ele suportă o presiune mare zi de zi și merită tratate cu respect peste noapte. Cufundă-le în apa călduță cu sare și ulei de levănțica și mentă, apoi aplică o cremă (preferabil mentolată) și masează-le puternic, pentru a elibera presiunea și stimula circulația sângelui. Dacă te așezi confortabil pe canapea , la TV, ridică-ți picioarele mai sus de nivelul bazinului. N-ar strică să-ți pui o pernă și la picioare, când dormi, pentru a le prelungi odihna.

Fă-ți pielea fină peste noapte
Un ritual integral pentru o piele radioasă pe tot corpul începe cu un periaj uscat (poți folosi o perie sau o mănușa aspră pentru a-ți freca pielea cu mișcări circulare), pentru că apoi să finalizezi îndepărtarea celulelor moarte printr-un proces ceva mai delicat, la dus, folosind un gel exfoliant. La final, aplică ulei de corp pe pielea încă umedă și masează puternic. încă puțin, nu am terminat… pune pe palme cremă hidratanta amestecată cu puțin autobronzant și refă itinerariul anterior și așteaptă să fie absorbit complet. Mâine nu-ți vei mai recunoaște pielea, garantat!

Tratează-ți mâinile până mâine
Profită de faptul că pielea mâinilor și cuticulele s-au înmuiat cu ocazia băii sau dușului de seară și aplică o cremă grasă, masând bine baza unghiilor (dacă îți faci un obicei din asta vei vedea că unghiile cresc mai repede). Dacă suporți un ușor disconfort în somn, pune-ți o pereche de mănuși de plastic (fără tâlc) după aplicarea cremei, pentru a facilita dubla efectul hidratant.

Setează-ți părul pentru mâine
Aplică pe câteva șuvițe groase un tratament fără clătire și împletește-ți părul lejer. împletitura nu doar va contribui la o mai bună absorbție a produsului, ci îți garantează un plus de volum și textură disciplinată în zori, cand le vei despleti. Dimineață, doar lasă-ți capul în jos, răsfiră-ți părul cu degetele și aplică puțin spray pentru fixare.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise