Mituri de frumusete de luat in seama

Unele dintre mituri sunt prostești și sfidează logica, însă există și câteva lucruri de care e bine să ții cont în fiecare zi, pentru a-ți menaja frumusețea.

Acneea poate fi provocată de anumite alimente. Categoric, există persoane care consumă ciocolată, fast food sau grăsimi din belșug, si nu se confruntă cu coșuri, însă predispoziția la acnee (episoade mai dese sau mai rare, coșuri apărute în perioada menstruației sau ovulației, pori măriți), poate fi agravată prin consumul alimentelor de acest gen.

Apa termală fixează machiajul. Chiar dacă dă instantaneu feței un accent luminos, excesul de umiditate poate chiar strica machiajul, mai ales când folosești farduri pudră, mascara clasică (nu rezistentă la apă) sau pudră sub formă de pulbere. Dacă rămâi în pană de fixator special pentru machiaj, mai bine treci printr-un norișor de fixativ.

Balsamul de păr sensibilizează părul. Pentru că asta și trebuie să facă; părul are nevoie de hidratare MAI ALES atunci când are firul subțire și casant, iar înmuierea sa denotă faptul că acesta și-a luat porția de hidratare.

Frecatul la ochi provoacă riduri. E adevărat, chiar dacă nu în mod direct, fricțiunea puternică și repetată (că sigur n-o să-ți apară riduri dacă o faci doar o dată) din jurul ochilor întinde pielea fină, agravând eventualele linii fine, prin pierderea fermității pielii.

Parfumul se ține în frigider. Vara sunt o binecuvântare dacă le aplici proaspăt scoase din frigider, răcorindu-te instantaneu, însă formula parfumurilor (uleiuri fine, substanțe volatile sensibile la temperaturi înalte) poate fi păstrată timp îndelungat dacă sunt depozitate în locuri reci și întunecate.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise