Beauty Director vă răspunde

By  | 

Jobul meu mă pune deseori în fața unor adevărate enigme. De exemplu…

Cum se explică…

Fondul de ten portocaliu?

Nu ți s-a întâmplat niciodată să testezi un fond de ten, să decizi că e nuanța ideală, iar la ceva timp după ce îl întinzi pe față să devină de culoarea fresh-ului de portocale? Păi, există o explicație.

De ce se întâmplă asta?

Motivul pentru care vedem acest fenomen tot mai frecvent este moda formulelor cu acoperire mare. Acestea conțin de obicei o cantitate mare de oxid de fier roșu. De sine stătător, nu devine portocaliu, dar problema este că acest pigment special oxidează și devine mai intens (adică oranj) atunci când intră în contact cu amestecul între apă și grăsimi proprii pielii, ușor acide.

Deci tenul e de vină?

Chiar și pielea uscată deține grăsimi care sunt eliberate lent în timp, și reacționează cu apa prezentă în majoritatea fondurilor de ten. Cu cât tenul devine mai gras și cu cât trec orele dintr-o zi, cu atât este mai mare șansa să se producă reacția chimică pe fața ta.

Și cum evit asta?

Fondurile de ten cu acoperire mică sau medie au mai puțin pigment și e mai puțin probabil să oxideze. Dacă nu vrei să faci acest compromis, încearcă o variantă fără ulei, un stick fără apă, sau un fond de ten cremă pe bază de silicon, ori o pudră minerală.

Dar dacă vreau să-mi păstrez formula cu acoperire maximă?

Atunci aplică pe dedesubt formule de îngrijire a pielii fără ulei, pentru că emulsiile ulei-și-apă sunt de obicei acide și pot duce la oxidare. Vei avea nevoie și de un primer pe bază de silicon, fără ulei, care absoarbe grăsimea, pentru a împiedica sebumul să afecteze nuanța fondului de ten.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de aprilie a revistei Cosmopolitan România.

Foto: Guliver Getty Images.

Ana-Maria Prunariu, Beauty Director Cosmo

Scrie-mi pe adresa: [email protected]

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *