Beauty cu buget redus

Nu te mai descurci cu ratele  sau vrei să te pui pe strâns bani pentru vacanță? Ai putea să mai umbli puțin la cheltuielile cu frumusețea, dar fără să-ți compromiți look-ul… și micul buget de vacanță.

 

  1. Economisește pe pielea ta 

Formulele convenabile ca preț, dar super-eficiente pentru piele… nu prea există, susține dermatologul cosmetic Sam Bunting: „Amintește-ți un lucru, cu cât un ingredient este mai sus pe listă, cu atât concentrația sa este mai mare”. Știind acest lucru, acum poți „vâna” pe etichete compuși cu reputație bună precum acidul hialuronic, glicerina și sorbitorul – excelente pentru hidratare, vitaminele A, B, C și E – Dr. Bunting pariază pe niacinamid, o formă a vitaminei B, disponibilă în multe din cremele de pe piață. Apoi, „radiațiile UV contribuie cu până la 80% al îmbătrânirea pielii”, adaugă Dr. Bunting, „însă doar 3% dintre cheltuielile femeilor cu frumusețea se duc pe produse cu SPF”. Deci, dacă ești pe „dietă” financiară, concentrează-te pe ingrediente, nu neapărat pe brand-uri, și dă prioritate celor care conțin în primul rând factor de protecție, și apoi compuși costisitori gen particule de aur curat (oricum prea mari pentru a putea pătrunde în piele).

  1. Fă-o ca un bărbat (adică folosește aparatul de ras, ce credeai?)

Dacă nu cumva ai pretenția să folosești vreun gel de epilat cu parfum de iasomie culeasă la apus de soare de călugări (pe buneee?), depilarea cu aparatul de ras și un gel/o spumă oarecare te scoate cel mai bine. Oricum, trebuie să știi că produsele care rămân pe piele în jur de un minut chiar nu au timp să intre și să acționeze spre interior, așa că n-ai de ce să investești prea mult, mai degrabă deturnezi fondurile către acele cosmetice pe care le porți o zi/noapte întreagă pe piele. Așadar, pentru a scăpa de părul nedorit, ai nevoie doar de un aparat cu rezerve, iar pe post de produs pentru pregătirea pielii poți folosi chiar ulei de duș ori… balsam pentru păr.

  1. Schimbă nota

E foarte probabil să fii nevoită să-ți reîmprospătezi parfumul peste zi, dacă alegi formule light, precum cele florale sau citrice, deci asta înseamnă că se consumă mai repede. Expertul în parfumerie Nick Gilbert spune că formulele mai „grele” precum cele lemnoase sau pe bază de mosc sunt făcute din molecule mai mari, ceea ce înseamnă că se evaporă mult mai lent.  Angel Muse, EDP 30 ml, 249 lei, de la Thierry Mugler, este un parfum lemnos-gurmand, cu note de grepfruit, coacăze, alune de pădure și vetiver.

  1. Scurtează ritualul (o vreme!)

Dermatologul Terry Loong, specialist în îngrijirea pielii, susține că oricine poate beneficia de pe urma unui regim rapid de îngrijire, timp de două-trei săptămâni, de două ori pe an, motivând prin faptul că ingredientele hidratante rămân frecvent la suprafața pielii, păcălind-o să creadă că este suficient hidratată și făcând-o să înceteze să mai producă grăsimi pentru procesul natura de auto-hidratare, adică începe să se usuce, iar în unele cazuri apar chiar erupții de tip acneic. „Renunțând o vreme la crema intens hrănitoare, mecanismul de hidratare și regenerare se poate restarta”, explică dr. Loong. „O să-I ia ceva vreme să se adapteze (tenul va deveni fie excesiv de uscat șie foarte gras)”. Sigur, nu vei renunța de tot la cosmetic în acest interval, folosește un serum sau o loțiune ușoară de față, preferabil cu antioxidanți și SPF, pentru a te proteja de agresiunile externe: Clarins Multi-Active Jour antioxidant day lotion, 265 lei.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.