Tendinte toamna 2015: Cele mai cool machiaje de pe podium

By  | 

Ce aduce nou toamna în materie de machiaj? Fie că preferi machiajele puternice sau pe cele naturale, noile tendinţe satisfac orice gusturi. Clasicul smokey eyes este la extreme – fie difuz, fie dramatic, machiajul cat-eyes creează look-uri retro-chic cu eyeliner negru, iar sprâncenele accentuate şi buzele nude sunt tot ce ai nevoie dacă îţi doreşti un look natural de toamnă. Iată 10 tendinte toamna 2015 în materie de makeup care s-au făcut remarcate pe podiumurile de modă!

Machiaj grafic

Liniile bine definite care scot ochii în evidenţă sunt la mare căutare, dar destul de greu de realizat acasă. Un machiaj grafic ca în colecţia Rochas, cu linii arcuite în funcţie de forma ochilor, cere multă îndemânare, dar la Anna Sui avem o variantă mai simplă de machiaj grafic: ochii sunt conturaţi cu fard auriu care lasă genele perfect curbate să se facă remarcate, iar în colţul exterior, două linii paralele şi uşor înclinate trasate cu creion maro fac ca ochiul să pară mai migdalat. Rezultatul? Un look cool de amazoană!

Pleoape metalice

Acoperă pleoapa mobilă cu fard auriu, argintiu sau arămiu, menţine buzele în nuanţă naturală şi accentuează-ţi subtil pomeţii cu blush bronzant. Vei obţine un look colorat discret în nuanţe care „încălzesc” faţa. Pentru o privire mai intensă, trasează o linie subţire de creion negru pe conjunctivă, sau înconjoară fardul metalic cu un maro sidefat, aplicat până la jumătatea arcadei şi pe pleoapa inferioară.

Dramatic black

Dacă nu ai fard negru, e cazul să-ţi cumperi! Multe machiaje de toamnă îl folosesc, la Chanel fiind chiar aplicat în exces, pe toată partea superioară a ochiului, inclusiv pe sprânceană. Nu e un machiaj de zi, dar în cluburi şi la party-uri o să se vadă mişto. O altă varianta e să îţi faci un cat-eyes cu fard negru, dar dramatic, exagerat, ridicat până la jumătatea arcadei şi prelungit mult în exterior.

Smokey eyes difuz

Pentru un machiaj smokey care doar umbreşte privirea, fără să o acapareze, foloseşte farduri negre şi maro, estompând liniile până nu mai rămâne fard pe pensulă. Insistă pe colţurile externe ale ochiului, prelungind culoarea către sprâncene, şi accentuează conturul ochilor cu o linie de creion negru, trasată chiar la baza genelor.

Smokey dramatic

Dacă vrei un machiaj de seară, dramatic şi de efect, fă-ţi tot un smokey, dar cu farduri intense şi linii mai puţin estompate. Conturează puternic pleoapa de jos şi pe cea de sus cu creion negru şi foloseşte fard colorat (vişiniu, mov etc.) într-o nuanţă închisă pentru a alungi privirea în exterior, acoperind întreaga porţiune dintre pleoapă şi sprânceană.

Pleoape portocalii

Surprinzător pentru un look de toamnă, mulţi designeri au preferat fardurile portocalii în locul celor neutre sau pământii. Pleoape în nuanţe de coral, mandarină sau portocală s-au făcut remarcate în colecţiile Prabal Gurung, Hervé Ledger şi Rodarte. Aplică fardul colorat de jur împrejurul ochiului sau doar pe pleoapa de sus şi pe arcadă, şi păstrează buzele naturale.

Retro cat-eyes

Întotdeauna un machiaj chic, stilul ochi-de-pisică aminteşte de eleganţă feminină a anilor ’50-’60. Foloseşte un tuş de ochi sau un eyeliner negru cremă pentru a trasa o linie arcuită pe pleoapa superioară, în timp ce pe cea de jos o laşi liberă sau o defineşti doar puţin, cu un fard neutru.

Sprâncene accentuate

Sprâncenele groase continuă să fie în trend. Conturul lor nu mai trebuie să fie perfect şi e ok chiar şi să laşi nesmulse firele care cresc pe lângă sprâncene. Cu cât sunt mai stufoase, cu atât mai bine! Defineşte-le intens cu un creion pentru sprâncene sau ceară pigmentată, şi poţi să fii sigură că privirea ta nu va trece neobservată!

Pometi colorati

Chiar dacă e toamnă, nu renunţa la blush-urile în nuanţe de piersică şi roz. Aplică-le discret pe pomeţi pentru a crea un look natural, ca şi cum ai avea obrajii îmbujoraţi de aerul rece de afară.

Buze naturale

Sunt cel mai simplu de purtat şi din fericire sunt la modă şi în acest sezon. Optează aşadar pentru un ruj nude care se confundă cu restul machiajului sau aplică pe buze un gloss translucid. Păstrând buzele naturale, poţi să insişti pe machiajul ochilor… şi toamna asta ai de unde alege!

Comments

comments