Tendinte machiaj: Ce culori purtam pe buze in toamna 2015?

By  | 

De la nuanţe senzuale de roşu şi rujuri în culori reci (inclusiv negru!) până la buze colorate în tonuri calde de roz, toamna 2015 ne oferă o paleta cromatică irezistibilă pentru machiajul buzelor!

Roz delicat

Poate părea ciudat să porţi roz pe buze toamna, un sezon care în mod tradiţional este asociat cu nuanţe neutre şi pământii, dar exact asta ne propun makeup artiştii pentru un machiaj hot în toamna 2015! Nuanţe calde de roz, fie cremos, fie mat, asortat cu un ten impecabil, uniform, fără niciun fel de culoare pe el. Uită, aşadar, de blush sau pudră de obraz, pentru a nu încărca cromatic faţa.

Cât despre machiajul ochilor, eşti liberă să alegi orice: smokey eyes pentru un look rock-chic (mai ales nuanţe de maro şi gri deschis), cat-eyes pentru un look feminin, sau farduri neutre şi o idee de mascara pentru un look natural.

Negru

Un trend întâlnit în majoritatea colecţiilor de toamnă 2015 este cel al buzelor gotice. Adică rujuri în nuanţe cât mai închise, reci, întunecate. Atât de întunecate încât negrul nu mai este o culoare de purtat doar la petrecerile de Halloween, ci la orice machiaj de seară! Să porţi buze negre în plină zi e cam exagerat, totuşi, dar la petreceri sau când ieşi în club vei arăta misterioasă şi sigură pe tine dacă porţi cu încredere un ruj negru, maro sau mov în nuanţe cât mai închise.

Recomandarea makeup artiştilor pentru a „îmblânzi” look-ul gotic şi a nu arăta ca o vrăjitoare din filmele de categorie B este să nu foloseşti negru şi pentru machiajul ochilor. Foloseşte doar mascara pentru gene sau cel mult aplică un fard auriu, maro cupru sau gri deschis sidefat. Culoarea de pe pleoape nu trebuie să fie mai închisă decât cea a rujului! Accentuează, în schimb, sprâncenele, şi alege o coafură relaxată, precum bucle lejere sau un coc dezordonat.

Roşu închis

Dacă îţi plac rujurile tari, dar nu te vezi purtând chiar negru, te vei bucura să afli că nuanţele de roşu închis sunt şi ele în tendinţe. Încearcă un ruj roşu cu tentă cărămizie, ca în colecţia Philip Lim, sau atât de senzuala nuanţă a fructelor de pădure. Ai grijă să trasezi cu precizie conturul buzelor cu un creion în aceeaşi nuanţă cu rujul – conturul estompat care era pe val astă-vară nu mai e în tendinţe.

Acoperă buzele cu pudră sau fond de ten înainte de a aplica rujul, pentru ca acesta să se „aşeze” mai bine pe buze şi să reziste mai mult. Aplică rujul, estompează-l cu un şerveţel şi aplică-l din nou, până eşti mulţumită de intensitatea culorii. Dacă greşeşti conturul, foloseşte o pensulă subţire pentru a şterge cu corector ce ai greşit. Restul machiajului păstrează-l simplu: o idee de blush pe pomeţi, farduri neutre sau puţin eyeliner negru pe pleoapa superioară.

Glossy

Toamna aceasta, glossul se întoarce! Glossul translucid, mai exact, care face ca buzele să strălucească, fără a le da o culoare anume. Mult mai simplu de aplicat decât un ruj colorat, glossul nu are nevoie de un contur perfect, dar un creion în nuanţa buzelor tot trebuie să foloseşti, pentru a împiedica glossul să se scurgă. Tocmai pentru că nu dă culoare, ci doar strălucire, glossul îţi permite să-ţi machiezi intens ochii. Poţi crea un smokey eyes în orice culoare şi oricât de dramatic îţi doreşti, poţi să îţi conturezi ochii cu eyeliner şi farduri metalice sau, cel mai simplu, asortează buzele glossy cu farduri neutre, mascara şi sprâncene bine definite.

Nude

Pentru că nu poţi toată toamna să porţi doar ruj roşu sau negru, makeup artiştii păstrează în tendinţe buzele în nuanţa pielii. Cremoase sau mate, rujurile nude sunt perfecte pentru un machiaj natural sau pentru a-ţi pune în evidenţă privirea cu farduri de orice culoare. Simplu şi de efect!

Comments

comments