Masti pentru par stralucitor

Gamele de îngrijire destinate părului tern nu par să mai dea rezultate? Redă-i strălucirea podoabei tale capilare folosind câteva ingrediente de prin casă.

Cele mai eficiente 3 măşti pentru par stralucitor

Tratament cu avocado

Una dintre explicaţiile pentru părul fără strălucire este lipsa hidratării, iar folosirea balsamului, după fiecare spălare, nu este suficientă pentru a-l hrăni în profunzime. Iată formula magică:

Un avocado moale curăţat şi pisat

O lingură de miere

Un ou

2 linguri de vodka

Amestecă bine toate ingredientele şi aplică apoi pasta pe părul proaspăt spălat (foloseşte şamponul de două ori în cursul spălării, astfel încât orice urmă de murdărie să dipară), apoi pune-ţi o cască din plastic pentru duş pe cap şi un prosop încălzit. Căldura va ajuta amestecul să penetreze bine cuticula, hrănind părul în profunzime. Clăteşte-te după 30 de minute, cu apă caldă şi apoi mai rece. Repetă operaţiunea de două ori pe săptămână şi vei vedea rezultate încă de la prima utilizare.

Mască-spray pentru strălucire 

Despre oţet ştim de la bunicile noastre că este indicat pentru părul lipsit de strălucire, dar dacă mai adaugi încă două ingrediente super-potente, rezultatul este uimitor. Iată ce-ţi trebuie pentru a prepara una dintre cele mai eficiente măşti pentru păr strălucitor:

Zeama de la o lămâie

O ceaşcă cu oţet

2 linguri de miere

Amestecă ingredientele (strecoară sucul de lămâie înainte) şi pune lichidul într-un recipient cu pulverizator. Aplică totul pe părul spălat (inclusiv pe rădăcini) şi aşteaptă 15 minute dacă ai păr subţire sau jumătate de oră dacă ai firul gros. Clăteşte bine cu apă călduţă şi apoi lasă-ţi părul să se usuce natural. Dacă ai părul foarte uscat, poţi aplica puţin ulei de cocos sau argan pe vârfuri, înainte ca părul să se usuce complet.

Masca pe bază de iaurt

Iaurtul este excelent pentru părul uscat şi lipsit de strălucire; acidul lactic ajutând şi la creşterea lui. Îl poţi folosi de sine stătător sau îl poţi amesteca cu alte ingrediente, în funcţie de necesităţile părului tău. Aplică-l pe scalp şi lungimea părului şi aşteaptă 30 de minute înainte să te clăteşti. Mai adaugă şi alte ingrediente pentru extra-hidratare:

O ceaşcă cu iaurt

2 linguri de ulei de măsline

Un ou

Mai întâi bate oul spumă, adaugă uleiul de măsline şi iaurtul şi amestecă bine. Aplică „suflé”-ul pe păr şi aşteaptă 30 de minute. Clăteşte-l până ce părul „scârţâie” la atingere şi lasa-l să se usuce fără foehn (ar fi bine să renunţi la uscător măcar în sezonul cald).

Încearcă măcar una dintre reţetele de măşti pentru strălucirea părului şi spune-ne cât de repede ai văzut rezultatul! Pentru că reuşita e sigură!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.