Ingredientele de baza pentru un ten luminos

Tendinţele actuale în materie de produse de îngrijire şi înfrumuseţare impun formule cât mai sigure pentru ten, reconfirmînd astfel beneficiile ingredientelor tradiţionale. E foarte adevărat că descoperirile ştiinţifice au dus la crearea unor substanţe cu eficienţă dovedită, însă la fel de real este faptul că multe dintre aceste „chimicale” pot dăuna pielii.

Află acum ce anume trebuie să conţină produsele tale de îngrijire, astfel încât să obţii rezultate optime fără nici un risc!

Uleiul de migdale (dulci)

Are efect anti-bacterian, calmează iritaţiile şi rehidratează pielea (graţie acizilor graşi şi trigliceridelor), fiind indicat în cazul pielii predispuse la iritaţii. Folosit ca atare, se poate dovedi un excellent demachiant, care lasă însă pielea suplă şi hidratantă.

Beta-glucan

Extras în urma procesului de fermentaţie al drojdiei, acesta are o contribuţie majoră în reducerea ridurilor şi ajută în regenerarea celulară. Îl vei regăsi în lista produselor de lux, însă face toţi banii, dat fiind că hidratează şi previne maturizarea pielii, fiind un super-antioxidant.

Uleiul din seminţe de coacăze

Cunoscut pentru proprietăţile sale anti-inflamatoare şi hidratante, acesta reduce roşeaţa şi iritaţiile, graţie abundenţei de acizi gama-linoleici, prezenţi şi în uleiul de primulă.

Gălbenele

Culoarea lor oranj intens trădează prezenţa carotenoizilor, însă au şi alte beneficii: sunt anti-inflamatoare, antiseptice şi au proprietăţi astringente. Sunt folosite pentru a ajuta în regenerarea şi vindecarea pielii, diminuează varicele şi zgârieturile.

Uleiul de seminţe de morcov

Puternic hidratant, uleiul din seminţe de morcov garantează totodată protecţie împotriva radicalilor liberi, inclusiv soare (de aceea este folosit în componenţa produselor solare naturale), dar previne şi instalarea prematură a ridurilor. 

Muşeţel

Conţine acizi graşi şi flavonoizi, conoscuţi pentru proprietăţile lor anti-inflamatoare, ajutând în controlul pielii iritate. Este totodată indicat ca ingredient de curăţare, având efect astringent şi antibacterian.

Uleiul de cocos

Acesta protejează pielea de microbi şi previne deshidratarea ei, graţie acidului capric, un puternic antimicrobian şi acid lauric, care se găseşte şi în sebumul produs de piele.

Uleiul de primulă

Puternic anti-inflamator şi bogat în acizi graşi, uleiul de primulă protejează intens împotriva radicalilor liberi.

Ceaiul verde

Studiile efectuate în decursul ultimilor ani arată că, aplicat local, acesta poate preveni anumite forme de cancer de piele provocat de razele UV. Consumarea sa are, deci, efecte şi mai puternice!

Uleiul de jojoba

Este un umectant redutabil, protejând pielea împotriva pierderii hidrice, şi are proprietăţi hidratante superioare altor uleiuri. În plus, este hipoalergenic, ajută pielea să revină la Ph-ul optim şi nu blochează porii, compoziţia sa fiind similară sebumului.

Lecitina de soia

Ajută la menţinerea unui grad înalt de hidratare a pielii, funcţionând totodată ca un detergent capabil să dizolve grăsimea, şi permite astfel ingredientelor uleioase să se amestece cu cele solubile în apă, pentru ca formula să capete o textură extra-fină.

Uleiul de măsline

Compuşii fenolici din uleiul de măsline sunt aliaţi de nădejde în apărarea pielii de radicalii liberi, iar antioxidanţii reduc influenţa ADN-ului asupra pielii. Ca şi în cazul ceaiului verde, studiile efectuate p uleiul de măsline au arătat că aplicarea localizată a acestuia pe piele are efect anti-cancerigen, reducând simţitor frecvenţa tumorilor provocate de radiaţiile de tip UVB.

Uleiul de măceşe

Bogat în antioxidanţi şi vitamina C, dar şi un derivat natural din vitamina A – licopenul, uleiul de m[ce;e ajută în menţinerea fibrelor de colagen şi elastină, reucând aspectul luniilor fin şi ridurilor.

Uleiul de cătină

Folosit în trecut pentru a trata răni de suprafaţă, uleiul de cătină este astăzi cunoscut drept cocktail pentru frumuseţea pielii – bogat în vitamina A, C şi E, acizi graşi omega 3 şi omega 6, acesta protejează intens pielea împotriva oxidării generate de radiaţiile UV, dar are şi efect anti-bacterian.

Untul de shea

Super-hidratantul unt de shea este recomandat dacă ai pielea foarte uscată, însă face minuni şi pe piele iritată, îmbunătăţindu-i totodată elasticitatea.

Vitamina A (retinolul)

Prezenţa sa în produsele de îngrijire nu urmăreşte doar efectele anti-maturizarea pielii – prevenind pierderea şi stimulând în acelaşi timp producţia de colagen, ci şi conservarea naturală a formulei. Pentru a te bucura de eficienţa acestui ingredient puternic, este obligatoriu să foloseşti protecţie solară ridicată.

Vitamina C

Acidul ascorbic nu doar ajută la conservarea produsului, ci este şi un puternic antioxidant, iar unele forme de vitamina C au efect anti-îmbătrânire. Ca şi în cazul retinoidelor, cremele cu acid ascorbic trebuiesc folosite neapărat sub protecţie solară.

Cu lista asta de ingrediente, shoppingul de frumuseţe va fi cu siguranţă un succes! Caută compuşi pe etichete şi vei avea o piele mai radioasă ca niciodată!
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.