Cum sa ai un ten curat in 10 minute

EXPERTUL: Annet King, director pentru educatie globala in cadrul International Dermal Institute.

PREGATIREA: Indeparteaza machiajul ochilor si rujul cu un demachiant gel sau pe baza de ulei.

1. Precuratare

Sterge-ti fata cu un disc demachiant imbibat in lotiune de curatare pentru a scapa de fondul de ten, pudra si fardul de obraz.

Expertii numesc acest pas precuratare, deoarece se indeparteaza murdaria si machiajul de pe suprafata, astfel incat solutia pentru spalarea fetei sa poata curata in profunzime in etapa a doua.

2. Miscari circulare

Umezeste-ti fata, pune pe varfurile degetelor de la ambele maini cantitati egale (cam cat o aluna) din lotiunea de curatare si executa pe fata miscari circulare:

  • spre exterior (aceasta tehnica indeparteaza mai bine grasimea si celulele moarte in comparatie cu frecarea pielii),
  • pe lateralele barbiei si
  • pe obraji, de la nas si pana spre pometi.

3. Zona"T"

Pentru a curate zona "T", cea mai grasa portiune a fetei, executa cu degetele cercuri mici (nu mai mari decat o moneda de un ban) pe barbie, lateralele nasului si frunte.

Cu cat cerculetele sunt mai mici si mai concentrate, cu atat mai eficiente se vor dovedi in dizolvarea murdariei si grasimii de pe piele, mai ales pentru tenul gras.

4. Clatire

Incheie ritualul clatindu-ti fata de 3-5 ori cu apa calduta, apoi sterge conturul fetei – linia parului si barbia – cu un disc de bumbac, prosop sau cu un buretel natural pentru a inlatura orice urma de lotiune, care ar putea invada porii.

La final, clateste-ti din nou fata cu apa cat mai rece pentru a inchide porii.

SFAT: Usuca-ti fata prin tamponare cu un prosop curat. Aplica in urmatoarele 60 de secunde crema de noapte pe fata; pielea inca umeda absoarbe mai bine crema.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.