Băuturile alcoolice cu cel mai nociv efect asupra pielii

Cu toții știm că alcoolul ne poate afecta sănătatea, implicit modul cum arată pielea noastră, dar care sunt băuturile cu cel mai nociv efect?

În primul rând, trebuie să știi exact care sunt efectele pe care consumul de alcool le poate avea asupra pielii. Printre cele mai comune probleme se numără inflamarea pielii, apariția roșeții și a capilarelor sparte, pierderea strălucirii tenului, uscarea acestuia și umflarea ochilor.



Iată cele mai nocive tipuri de băuturi alcoolice:

#7 Tequilla

Nu e atât de rea precum crezi, pentru că are un conținut mai mic decât zahăr față de alte tipuri de alcool. Astfel, e mai puțin probabil să ai pielea inflamată și să îți apară coșuri din cauza ei.

#6 Bere

Vei fi surprinsă, dar berea conține antioxidanți și are beneficii anti-îmbătrânire. De asemenea, are un conținut mai mic de alcool, motiv pentru care nu te deshidratează atât de mult. Bineînțeles, asta nu înseamnă că este recomandat să bei prea mult/des!

Citește și: Cum se va schimba viața ta dacă vei renunța o lună la alcool 

#5 Gin tonic sau vodka tonic

Cel mai mare beneficiu al acestor băuturi este că cel mai probabil nu vei avea mahmureală a doua zi. În plus, au un conținut mai scăzut de zahăr și sare.

#4 Vin alb

Veștile bune s-au cam terminat aici. Vinul alb îți va oferi o minunată mahmureală și este bogat în zahăr. Asta duce la distrugerea celulelor și îmbătrânirea prematură. Pe scurt, nu are absolut niciun beneficiu.

#3 Mojito

Știm că este o băutură foarte potrivită vara, dar nu ar trebui să o consumi dacă te temi de apariția ridurilor. Ar trebui să alegem băuturi cu un conținut cât mai mic de zahăr, iar în cazul acesta găsim zahăr, sirop cu zahăr, sucuri de fructe cu zahăr sau energizant/Cola cu… ghici ce! Exact, zahăr.

#2 Margarita

Aceasta este una dintre cele mai proaste alegeri pe care le poți face: conține mult zahăr ȘI multă sare. Consumul în exces îți va umfla fața și vine, bineînțeles, și cu restul efectelor negative ave consumului de zahăr.

#1 Vin roșu

Când ai găsit vinul alb mai sus în listă ai sperat că măcar e safe să îl consumi pe cel roșu, nu-i așa? Ei bine, ai greșit. Tenul tău va deveni mai roșu și se va umfla.

Citește și: Care sunt tipurile de alcool cu cele mai multe calorii? 

Toate acestea nu sună deloc distractiv și degeaba cheltui sute de lei pe produse de îngrijire dacă te sabotezi singură consumând alcool în exces. Fă cele mai sănătoase alegeri pentru organismul tău și evită consumul de alcool!

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (Victoria Jowett)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.