Bakuchiol: noul nume al frumusetii

Bakuchiol, zici? Ai dreptate, e tare greu de rostit, dar e bine să-l ții minte, căci este ingredientul care-ți va schimba definitiv tenul. 

E timpul pentru o nouă vedetă în trusa ta de îngrijire… Dacă nu cumva locuiești pe-o insulă pustie , ai auzit de faptul că retinolul poate să aibă efectul Benjamin Button asupra tenului tău. Netezește liniile fine, estompează petele întunecate și micșorează porii… dar are anumite dezavantaje. „Un sfert dintre pacienții mei nu pot folosi retinol deoarece pielea lor este prea sensibilă sau nu sunt dispuși să treacă peste efectele secundare precum uscarea pielii,” spune dermatologul Mona Gohara, profesor clinic asociat la Yale.

Dar știi ce ar fi acceptabil pentru toată lumea? Bakuchiol. Consideră-l un soi de retinol pe bază de plante, FĂRĂ repercusiuni dure. Și acesta este capabil să sporească reînoirea celulară și să stimuleze producția de colagen  (chestia aia care-ți face pielea să radieze) – pe scurt, est cel mai nou și mai revoluționar ingredient ce aparține curentului recent „clean-beauty”. Iată ce trebuie să știi înainte să-l încerci pe pielea ta:

  1. Îl poți folosi de două ori pe zi, în fiecare zi

Spre deosebire de retinol, bakuchiol nu necesită o perioadă de acomodare, nu se degradează în lumina solară și este suficient de delicat pentru a putea fi folosit 24/7. Numai de bine!

  1. Se îmbină armonios cu celelalte produse din ritualul tău

Dap, inclusiv acizii și acei retinoizi la care nu poți renunța (încă). De fapt, bakuchiol nu va reacționa negativ cu niciunul dintre ingredientele pe care deja le folosești, spune Dr. Gohara. Deci poți aplica și al patrulea strat.

  1. E benefic pielii predispuse la acnee

Din cauza procesului de reînoire celulară, bakuchiol este mijlocul ideal pentru a păstra porii curați și pentru a preveni coșurile. În plus, ajută la estomparea cicatricilor încăpățânate pe care vechile erupții le lasă în urmă.

 

Produsul ideal cu bakuchiol

Dacă vrei un ten mai tânăr…

Această cremă netezește ridurile și liniile fine, hidratând și hrănind în profunzime, pentru ca pielea să-și recapete vitalitatea și strălucirea.

REN Skincare Bio Retinoid Anti-aging cream, 159 lei

Dacă ai tenul sensibil…

Serumul vegan & „cruelty free” cu 1% bakuchiol este blând cu pielea sensibilă, corectând imperfecțiunile fără niciun risc.

Revolution Skincare Bakuchiol serum, 65 lei

Dacă pielea ta și-a pierdut tonusul…

Stimularea colagenului și îmbunătățirea elasticității pielii sunt în fișa postului acestui produs pe bază de bakuchiol.

The Inkey List Bakuchiol Moisturizer, 49 lei

Dacă ai tenul neuniform…

Un tratament pe bază de dischete preimpregnate cu ingredientul minute te poate ajuta să capeți tenul impecabil la care ai visat.

Indeed Labs. Bakuchiol reface pads, 89 lei/30 dischete

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.