Atuul suprem al coafurilor tale din toamna asta

În spatele oricărei coafuri de succes se află și un ritual de îngrijire eficient. COSMO îți prezintă cele mai în vogă hairstyles ale toamnei, dar și secretul părului ce radiază de frumusețe indiferent de coafură!

Cine nu își dorește periodic o coafură nouă, în tendințe, sau pur și simplu una memorabilă? Astfel, părul nostru este supus constant unui număr mare de provocări de-a lungul timpului, provocări ce pun la încercare deopotrivă scalpul și părul, pe toată lungimea sa. N-am exagera deloc dacă am compara părul cu o plantație bogată, al cărei rod depinde de solul fertil, îngrijit potrivit nevoilor sale.

Totul, de la aspectul firului de păr și până la docilitatea sa atunci când vine vorba de coafat, dar și rezultatul final, respectiv coafura perfectă la care aspiri, depinde de sănătatea scalpului nostru. De aceea, îngrijirea corectă a părului și scalpului este și va fi mereu secretul coafurilor cu adevărat de succes!

Power Puff Mohawk

O coafură elegantă, fără programare? Sigur, și o poți realiza în doar câteva minute. După spălarea părului, așteaptă să se usuce complet, apoi perie-l cu capul în jos și trasează două cărări laterale. Perie părul cuprins între cele două cărări pe-o parte, adună restul părului la spate și prinde-l în coadă, răsucind o șuviță în jurul elasticului (folosește o agrafă pentru a prinde capătul șuviței sub coadă). Folosește-ți apoi degetul arătător pentru a rula secțiunea din partea superioară astfel încât să obții o coamă voluminoasă, fixând-o cu câteva ace de păr.

Amazon braids

Părul puternic și sănătos nu doar că poate fi mai lesne de coafat, dar are și un aspect uimitor, fără a fi nevoie de produse pentru textură sau strălucire.  Și oricum ai alege să-l porți, vei fi automat în centrul atenției. Propunerea noastră este o coafură îndrăzneață și în tendințe — adună părul în partea de sus și răsucește-l până obții o creastă, apoi prinde tot părul la spate și împletește-l  în trei. Leagă coada la capăt și trage ușor de ochiurile împletiturii pentru a obține un look rebel cu extra-volum.

Volumul la maximum

Ce legătură există între scalpul sănătos și părul cu volum? Una foarte strânsă, spun experții în îngrijire. Atunci când scalpul este afectat de probleme precum excesul de sebum, mătreața ori acumularea de impurități, și volumul părului tău are de suferit. Iar secretul rezolvării acestei probleme constă în alegerea atentă a produselor folosite în cadrul fiecărui pas al ritualului de îngrijire capilară:

  • Curățare delicată. Pentru ca spălarea părului și, implicit, curățarea scalpului, să fie eficientă, șamponul nu trebuie să fie dur, ci dimpotrivă, trebuie să fie lipsit de acele ingrediente nemiloase — parabeni, fosfați, parafină — care atentează la echilibrul scalpului, deshidratându-l și deposedându-l total de uleiurile hidratante necesare.
  • Pre-curățare. Noua generație de produse de îngrijire capilară propune formule inovatoare destinate curățării scalpului, precum 
Head & Shoulders Supreme Micellar Cleanser, care îndepărtează impuritățile înainte de spălarea cu șampon — și astfel, nu mai este nevoie să aplicăm șamponul de două ori.
  • CoWashing. Balsamul nu este opțional, ci esențial. În plus, e bine să facă parte din aceeași gamă cu șamponul, deoarece sunt concepute să „lucreze” împreună. De exemplu, în cazul formulelor anti-mătreață, dacă sunt folosite produse disparate, protecția împotriva mătreții se poate diminua.

Fairy waves

Pentru a obține bucle lejere, secretul este să-ți pregătești părul încă din  timpul ritualului de îngrijire. Folosește produsul pre-șamponare Head & Shoulders Supreme Micellar Cleanser, care va îndepărta eficient  impuritățile și sebumul de pe scalp și păr. Apoi utilizează șamponul Head & Shoulders Supreme Volume și continuă cu balsamul pro-volum — acesta din urmă hrănește părul fără a-l îngreuna. Astfel, după uscare, părul tău va rămâne mătăsos, catifelat și maleabil, iar buclele vor fi gata în doar câteva secunde, fără a fi necesar să le menții mult timp captive în aparatul încins. Încearcă să păstrezi același sens atunci când ondulezi șuvițele, așa încât acestea să se întrepătrundă atunci când le piepteni.

Mermaid tail

Bucură-te de volumul părului tău sănătos și lasă-l să se exprime în voie, pentru a-ți încadra chipul în cel mai frumos mod posibil. Spală-ți părul în doi pași simpli – folosind, înainte de șampon, un cleanser micelar precum cel lansat recent de Head & Shoulders. Nu uita să aplici ulterior și balsamul, fiindcă acesta hidratează și hrănește în profunzime atât părul, cât și scalpul, pentru a le reda echilibrul. Dacă ai părul ondulat, trece-ți degetele prin el, apoi împletește ultima treime din lungime într-o coadă lejeră, ca de sirenă.  Pentru a da volum părului drept, răsucește-l în creștet înainte să fie uscat complet, așteaptă cel puțin o oră  înainte de a-l desface pentru  a împleti coada pe-o parte.

Cum alegi ritualul ideal pentru tine?

În afară de indicațiile sumare de pe recipientele produselor de frumusețe, experții în sănătatea părului și a scalpului recomandă să ții cont și de alte aspecte. Iată-le aici:

Cantitatea de sebum. Dacă te confrunți cu exces de sebum, deci ai părul gras din cale-afară, ai nevoie de un produs care să garanteze o curățare profundă. Nu te gândi neapărat la un șampon mai „puternic” – particulele din produsele micelare pentru păr sunt capabile să atragă sebumul și murdăria, exact ca în cazul machiajului.

Lungimea părului. Cu cât podoaba ta capilară e mai lungă, cu atât e mai încercată de agresiuni, dar și mai „bătrână”. Iar acest lucru impune un aport crescut de nutrienți (în balsamul pentru păr, adică formula care necesită un răgaz pentru a infuza părul cu ingredientele adecvate) și, implicit, lipsite de chimicale.

Grosimea firului de păr. Paradoxal, cu cât firul de păr este mai subțire, cu atât are nevoie de formule mai ușoare — evită formulele ce promit hidratare sau reparare, optând pentru formule pentru curățare profundă sau/și volum.

Provocări. Creț din naștere? Decolorat sau vopsit? Coafat des, cu aparate de styling? Toate acestea au ca punct comun subțierea firului de păr, dar și deteriorarea fibrei capilare. Ceea ce înseamnă că ritualul tău de îngrijire nu trebuie să fie o sursă suplimentară de stres pentru păr, ci momentul în care își regăsește echilibrul.

Ce-am găsit irezistibil luna aceasta!

Noi chiar testăm un produs de beauty înainte de a ți-l recomanda și a-ți împărtăși părerile noastre despre el! Așa că iată cine este vedeta trusei noastre de frumusețe, în luna aceasta.

La gama Head & Shooulders Supreme Volume m-a surprins extrem de plăcut faptul că pot obține aceleași beneficii pe care o loțiune micelară le oferă în ceea ce privește demachierea tenului, în îngrijirea părului. Senzația de purificare pe care o ai în păr după ce pui în aplicare toți cei trei pași ai ritualului este absolut înălțătoare.”

Ana-Maria Prunariu, Beauty Director, Follow me: @anamariabus

„Pentru mine, simplul fapt că eticheta unui produs menționa cuvântul „volum” era suficient pentru a-l încerca, dar nu a funcționat de fiecare dată. Am încercat, cu o oarecare doză de scepticism, ce-i drept – gama Supreme Volume de la Head&Shoulders, și a reușit să mă uimească de la primele utilizări.”

– Bianca Dragomir, Editor Coordonator, Follow me:@bianacaanytadragomir

„Părul meu foarte lung și des reprezintă o provocare de fiecare dată.  Pentru mine a contat foarte mult și momentul în care revista la care lucrez a premiat acest șampon pentru îngrijirea scalpului, fiindcă atunci am decis să-l încerc. Obișnuiam să aplic șamponul de două ori, doar pentru a mă asigura că părul rămâne perfect curat, dar după ce am încercat acest cleanser inovator din gama Supreme Volume de la Head&Shoulders, a fost suficientă o singură aplicare a șamponului pentru ca rezultatul să fie cel așteptat.”

— Diana Colcer, Redactor-Șef, Follow me: @dianacolcer

„Având părul vopsit blond, este foarte important pentru mine ca produsele pe care le folosesc să fie blânde, să nu încarce inutil părul și în același timp să-l facă să arate mereu bine, fără să-i estompeze intensitatea culorii sau volumul. Și se pare că am găsit formula magică în gama Supreme Volume, șampon, balsam și cleanserul din imagine, de la Head & Shoulders.”

– Anca Stăruială, Fashion Editor, Follow me: @ankstaruiala

„În ultima vreme am devenit tot mai atentă la produsele pe care le folosesc, inclusiv în ceea ce privește îngrijirea părului. De aceea, faptul că șamponul din gama Supreme Volume de la Head&Shoulders nu conține parabeni mi-a dat încredere să-l folosesc în fiecare zi, împreună cu balsamul formulat cu ulei de argan.”

– Cătălina Teodorescu, Lifestyle Editor, Follow me: @thisiscatt

 

Încă ceva…

Știai că Head & Shoulders Supreme Volume e singurul șampon premiat de Cosmopolitan la categoria Skincare, pentru efectele sale benefice în îngrijirea scalpului?

*

Beauty Editor: Ana-Maria Prunariu

Styling: Amir Doboș

Fotografii de Dragoș Borcănea

Makeup: Tania Cozma – Official Makeup Artist Bourjois Romania

Coafuri: Adonis Enache / Endorphin Lab

Manichiură: Endorphin Lab

Model: Lorena/ONE Models

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.