Aromaterapie pentru zile mai bune

Aromaterapie, pe bune? Nu voi încerca să te conving că o aromă îți poate schimba dispoziția.

Dar insist să încerci măcar una pe zi! Da, lunea poți munci cu entuziasm chiar și de acasă, iar toropeala de la amiază poate fi combătută și altfel decât prin somn. Dap, tot prin aromaterapie. Inspiră…

LUNI

O combinație de tămâie și mentă este fondul olfactiv perfect pentru un start în forță, la început de săptămână. Tămâia poate „ascuți” mintea, în vreme ce menta menține gradul de alertă al organismului la cote înalte. Aplică câte o picătură din fiecare pe o pânză sau într-un pahar de vin curat (un difuzor de arome improvizat), și inhalează aromele inspirând adânc de cinci ori. „Respirația alertă face canalele nazale mai înguste, deci nu vei beneficia din plin”, arată Hope Gillerman, fondatoarea Gillerman Cosmetics, deci nu te grăbi. 

 

 

 

 

 

 

MARȚI. Cercetările arată că nivelul de stres tinde să crească în a doua zi a săptămânii. S-a dovedit însă că lavanda deține proprietăți calmante, anti-anxietate. Aplică în zonele tensionate – în spatele urechilor, pe partea de sus a umerilor și în spatele gâtului, masând cu ajutorul unui aparat cu rolă.

MIERCURI

Ai destule chestii de făcut, dar parcă nu ai stare să faci nimic cum trebuie? „Eucaliptul te poate ajuta să-ți limpezești mintea și să te simți mai inspirată,” spune Amy Galper, director executiv și fondatoare a Institutului de Aromaterapie din New York. De dimineață, scapă două picături în șamponul tău. Scalpul uman are în jur de 100.000 de foliculi prin care uleiurile esențiale pot fi absorbite în sânge, arată Galper.

JOI

Florea de Ylang-Ylang nu doar miroase delicios pe piele; uleiul extras din aceasta este cunoscut pentru capacitatea sa de a scădea presiunea sanguină, arată un studiu publicat în jurnalul Planta Medica – perfect pentru a te calma după o activitate istovitoare. Aplică în punctele de puls (mijlocul pieptului, lateralele gâtului, încheieturi). Căldura corpului va activa periodic aroma uleiului.

VINERI

Sporește-ți senzualitatea cu note de santal și iasomie, perfecte pentru a parfuma o noapte hot în doi. Aceste două arome sunt afrodisiace, susține Charlynn Avery, specialist în aromaterapie. „În forma lor naturală, aceste plante sunt un magnet pentru polenizatori, și pot avea același efect și asupra speciei umane.” Pune câteva picături de ulei esențial într-un difuzor de arome, plasează-l strategic în dormitor cu 30 de minute înainte de… acțiune.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.