An Nou, început nou pentru frumusețe!

Dacă răsfățul, găteala, săritul peste ritualul de îngrijire a pielii ori orele de somn… nerecuperate, lucruri specifice ultimei luni din an, ți-au produs un soi de „mahmureală” de frumusețe, e musai să intri în programul nostru de reabilitare, care va remedia toate daunele produse în ultima vreme, asfel încât să intri în 2016 cu dreptul, adică radiind de frumusețe!
frumusete
N-ai mai beneficiat de un somn bune de opt ore de vreo… lună
Somnul de frumusețe nu e doar o expresie. Conform unui studiu publicat în British Medical Journal, participanții au fost catalogați mult mai atrăgători după un somn liniștit de opt ore, în comparație cu cei privați de somn.
PLAN DE REABILITARE:
Cea mai ușoară cale pentru a invoca somnul este aromoterapia. (Nu da ochii peste cap – știința susține această teorie). Atunci când inhalezi o aromă calmantă – precum vanilia sau lavanda, a cărei eficiență anti-stres a fost dovedită, vei remarca cum tensiunea se înmoaie și stresul se reduce în numai câteva minute, spune Laura Ann-Conroy, de la BlissSpa. Pentru rezultate maxime, inspiră profund aromele timp de opt secunde, apoi expiră tot câte opt secunde (repetă de câteva ori până te simți mult mai liniștită). Apoi, creează decorul perfect pentru un somn liniștit diminuând luminile, închizând televizorul, computerul și telefonul cu cel puțin 20 de minute înainte de culcare – toate aceste aparate produc unde de lumină albastră, despre care se știe faptul că pot perturba somnul.

Ai dormit des fără să-ți demachiezi fața…
Aceasta este cea mai mare – și mai comună – greșeală pe care o fac femeile, obsevă dermatologul Debra Jaliman, autorul lucrării Skin Rules. Atunci când adormi fără să te demachiezi, machiajul, sebumul și celulele moarte ajung să pătrundă în pori. Nu numai că te vei alege cu coășuri (dermatologii numesc asta acnee cosmetică) și mici umflături, dar, în timp, încărcarea repetată a porilor duce la mărirea acestora, spune Dr. Jaliman.
PLAN DE REABILITARE:
Încearcă o tactică de dublă-exfoliere în cadrul ritualului tău zilnic de frumusețe, timp de trei seri la rând. pentru o curățare gradată a feței. Optează pentru o soluție de curățare pe bază de acid salicilic pentru a dizolva pielea uscată și reziduurile de produse cosmetice în mod delicat, recomandă Dr. Jaliman. Apoi, încearcă un peeling cu un produs pe bază de acizi alfa-hidroxizi sau acid lactic, pe toată fața. Dacă tenul tău este natural uscat sau predispus la iritații, folosește o loțiune oil-free după exfoliere, spune Jaliman.

Ți-ai permis cam multe gustărele sărate
O singură seară presărată cu mâncare sărată te face să te trezești cu fața super-umflată. Sodiul îți deshidratează corpul, împiedicându-l să elimine lichidele, care rămân sub piele. Cel mai frecvent efect sunt ochii umflați („Retenția hidrică se poate ascunde sub pielea fină ca o hârtie”, susține Dr. Jaliman.), însă te vei simți și vei arăta mai greoaie, iar zonele cu celulită evidentă vor deveni chiar…. exagerate.
PLAN DE REABILITARE:
Dă pe gât două pahare de apă imediat. Poate că pare ilogic (de ce tot apă, de vreme ce o reții deja?), dar un pahar mare de apă va ajuta la deplasarea fluidelor stagnante. Pentru a dezumfla pungile de sub ochi, aplică comprese reci timp de 10 minute, spune Dr. Rendon. Pune o mască la frigider timp de câteva ore înainte de a o folosi. Cât despre trupul tău, acum mai „pufos”, anulează efectul incepînadu-ți ritualul de frumusețe cu un masaj uscat cu peria timp de cinci minute (tehnică folosită în mod obișnuit în tratamentele anti-celulitice de spa, încurajându-se astfel circulația fluidelor). Folosind o perie aspăr de corp, execută mișcări ample, dinspre glezne în direcția inimii, apoi de la închieieturi în sus. La final, aplică o cremă anti-celulititcă pe bază de cafeină.

Ai mâncat dulciuri mai multe decât… Moșu’
Abundența bunătăților de sărbători are puterea de a transforma chiar și cele mai mari dietomane în gurmande. Efectul zahărului asupra creierului este comparabil cu cel al unor droguri, stârnind pofte, ba chiar unele simptome de izolare, susține nutriționistul Etti Ben-Zion. Și nu numai că-ți sabotezi talia astfel; zahărul îți poate afecta și pielea, din cauza procedeului chimic ce poartă numele de glicație, prin care moleculele de zahăr se atașează de proteine. „În exces, acestea înțepenesc fibrele de colagen și elastină – motivul pentru care ridurile suntmai vizibile după câteva săptămâni de mâncat nesănătos”, explică Dr. Jaliman.
PLAN DE REABILITARE:
Curăță-ți meniul pe următoarele trei până la șapte zile, renunțând la deserturi, îndulcitori, carbohidrați rafinați (precum orezul alb sau pâinea albă), fast food (conțin mult zahăr), alcool și băuturi acidulate. În schimb, hrănește-te cu legume, fructe, proteine (pui și somon în special), cereale sănătoase (în special quinoa și orez brun) și apă. Nu în ultimul rând, tratează-ți pielea cu o mască de detoxifiere, de două ori pe săptămână.

Ai consumat tone de cafea și vin
Party noapte, cofeină de dimineață… îți pare atât de familiar! E foarte ușor să te lași dusă de val în perioada sărbătorilor. Dar fie și numai o săptămână udată cu vin roșu și cafea din belșug poate duc la pătarea filmului natural al dinților, care poate se transformă într-un strat semipermanent, spune Sam Low, profesor în cadrul Universității din Florida. Dinții sunt predispuși pătării în special în perioade marcate de stres, când se poate întâmpla ca din cauza oboselii pronunțate, să sari peste periaj. „Trebui să acorzi două minute de două ori pe zi acestei simple măsuri pentru a avea un zâmbet strălucitor”, spune Low.
PLAN DE REABILITARE:
Programează-te imediat la stomatolog pentru o curățare intensă. Numai uneltele profesionale pot înlătura stratul întărit pentru a scoate la iveală adevărata nuanță a danturii. Dacă tot nu ești mulțumită de nuanța rezultată, procură-ți un kit de albire la domiciliu, deși Dr. Low avertizează că „albirea poate duce la inflamarea gingiilor”. Pentru a preveni iritația, caută în farmacii un gel oral antioxidant și aplică-l pe gingii înainte de albire și după periajul de seară.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.