Alternative sănătoase pentru bronz

Nici una dintre celebritățile cu scaun la cap nu s-ar culca pe patul unui solar – divele nu-și doresc riduri sau alte probleme mai grave, doar de dragul unui bronz de invidiat. Cât despre statul cu orele pe plajă… hmm, nu au ele atâta timp, și-n plus știu că soarele nu face bine pielii.

 

Multe dintre celebritățile pe care le vezi „ciocolatii” apelează la Fiona Locke, o expertă în bronzare pentru St.Tropez, care are grijă ca bronzul lui Kim Kardashian, Miley Cyrus și Sienna Miller să fie nu doar superb, când pășesc pe covorul roșu, ci și sănătos! Pune și tu în aplicare sfaturile ei…

 

Scapă de pielea scorțoasă

Exfoliază-ți corpul pentru a elimina surplusul de celule moarte: aceste zone acoperite cu piele uscată vor stoca în exces culoare din autobronzant și astfel vor apărea pete. Evită scrub-urile uleioase, folosește creme cu particule aspre sau o mănușă pentru exfoliere. „Uleiul formează o barieră ce previne absorbția autobronzantului în piele”, spune Locke.

Hidratează

Sterge-ți pielea, prin tapotare, cu un prosop, apoi aplică o cremă hidratantă pe coate, genunchi, palme, călcâie. Aceste zone sunt acoperite cu piele mai subțire, care reacționează ca niște bureți în contact cu autobronzantul, iar hidratându-le vei preveni absorbția excesivă a produsului.

Cu curaj înainte!

Dacă folosești un spray, ține pulverizatorul la 7-8 cm distanță de piele și folosește o presiune egală peste tot. Pentru creme, geluri sau spume, aplică culoarea direct pe mâini sau o mănușă pentru bronzare, apoi întinde soluția executând mișcări circulare constante. „Dacă eziți în anumite zone, te vei alege cu pete”, spune Fiona.

Sculptează în mușchi

După ce-ți pui încălțările cu toc, îndreaptă spray-ul bronzant către culmile mușchilor încordați și aplică scurt sau întinde un bob de cremă/gel. Apoi flexează-ți brațele în oglindă și trasează bicepsul cu autobronzantul. Următorul pas: adâncește-ți decolteul aplicând autobronzant în zona dintre sâni.

Fixează bronzul

După ce autobronzantul se absoarbe în piele, hidratează-ți din nou zonele bronzate cu un ulei de corp cu particule sidefate, masând viguros pielea.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.