Aloe vera: cele mai utile si neasteptate utilizari

Că locuieşti la casă sau în apartament, planta de aloe vera nu ar trebui să îţi lipsească din casă. Este uşor de întreţinut, înveseleşte atmosfera şi are extraordinar de multe utilizări benefice atât în tratamentele de frumuseţe cât şi în alte situaţii neaşteptate.

Aloe vera nu este o plantă Feng Shui, are frunzele ascuţite şi mici ţepi, dar putem spune că beneficiile pe care le are compensează orice neajuns. Poate că nu este nici prea aspectuoasă, mai ales dacă o vei folosi şi vei rupe ocazional câte o frunză, dar o foloseşti în tratamentele de frumuseţe şi ai doar de câştigat! Unele chimicale din plantă stimulează circulaţia sângelui şi omoară bacteriile astfel că ajută la refacerea pielii.

Utilizări pentru planta de aloe vera in frumusete (uz extern)

– calmează micile arsuri cauzate de obiectele fierbinţi, fie că vorbim de cele cauzate de placa de întins părul, fie de fierul de călcat!

– calmează iritaţiile de piele şi îndepărtează senzaţia de mâncărime.

– gelul de aloe vera poate fi folosit şi ca mască pentru scalp pentru a stimula creşterea sănătoasă a firului de păr. Masează uşor şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute pentru rezultate optime.

mătreaţa va dispărea dacă îţi prepari un amestec de gel de loe vera cu lapte de cocos şi câteva picături de ulei de germeni de grâu care trebuie lăsat să acţioneze după şamponare timp de 20 de minute pe scalp.

– dacă te confrunţi cu pete pe ten, urmând un tratament cu aloe vera şi zeamă de lămâie poţi scăpa rapid de ele.

– face scrub din gel de aloe vera şi zaţ de cafea, unul pentru a stimula circulaţia sângelui şi pentru a curăţa porii în profunzime iar celălalt pentru a calma pielea agresată.

– perechea nouă de pantofi ţi-a făcut bătăi la călcâie? Aplică gel de aloe vera pentru a grăbi vindecarea lor şi pentru a scăpa de usturime.

– poate înlocui cu succes crema de faţă dacă ai tenul uscat şi în plus, intră rapid în piele.

– ai stat prea mult în frig iarna ? Aplică pe zonele afectate minor gel de aloe vera care va ajuta pielea să îşi revină.

– calmează arsurile solare vara şi are un efect răcoritor asemănător cu cel al mentolului.

Utilizări pentru aloe vera pentru sanatate (uz intern)

– consumul zilnic a unei cantităţi de 15-20 ml poate duce în 3 săptămâni la scăderea nivelului colesterolului cu 15 sau 20%.

– aloe vera are efect laxativ dar efectele se vor vedea la câteva ore de la ingerarea  substanţei.

– unele studii au demonstrat că poate influenţa nivelul zahărului din sânge în cazul persoanelor cu diabet de tipul II.

– şi stomacul beneficiază în urma tratamentului zilnic cu această plantă şi poate atenua durerile cauzate de ulceraţii.

Tu cum foloseşti planta de aloe vera?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.