Alimente bune de pus pe fata

Iaurtul

Iaurtul natural este bogat în grăsimi hidratante şi acizi care îţi catifelează pielea. Îl poţi folosi ca loţiune de curăţare sau mască de ten. De asemenea, îl poţi amesteca cu fulgi de ovăz pentru a-l transforma în exfoliant, cu puţin suc de lămâie pentru o mască de întinerire.

Legumele

Legumele sunt bogate în antioxidanţi care protejează pielea şi sunt grozave pentru curăţarea acesteia. Pentru o mască pentru tenul gras, amestecă morcovi raşi cu iaurt, iar pentru tenul uscat morcovi la grătar cu iaurt şi făină de migdale. Sucul de roşii cu argilă verde este un amestec perfect pentru coşuri.Masti de fata cu argila pentru toate tipurile de ten

Fulgi de ovăz şi făină de migdale

Fulgii de ovăz sunt un demachiant foarte bun pentru tenul sensibil şi pot fi adăugaţi şi la măştile de faţă. Dacă sunt măcinaţi foarte mărunt, îi poţi folosi ca exfoliant, amestecaţi cu iaurt. Adaugă şi avocado pentru o mască care îţi va catifela faţa.

Condimentele

Condimentele sunt grozave pentru a fi adăugate în măştile de faţă. Puţină scorţişoară în masca de faţă ajută la o mai bună circulaţie a sângelui, iar curcuma este antibacteriană şi este perfectă pentru o mască cu argilă şi suc de lămâie. (Îţi poate păta pielea, dar se curăţă repede.)

Papaya

Papaya este fantastică pentru catifelarea pielii. Perfectă pentru orice tip de piele, ajută la curăţarea acesteia. Masează papaya proaspătă pe ten sau freacă-te uşor cu interiorul coaja fructului pentru un efect hrănitor.

15 masti naturiste in functie de ten

Uleiurile vegetale

Bogate în acizi graşi, ceramide şi lipide, uleiurile vegetale acţionează ca emolienţi şi ajută la curăţarea pielii. Uleiul de cocos este fantastic, fiind bogat în acid lauric şi are proprietăţi antibacteriene, ceea ce îl fac un demachiant genial, cremă hidratantă şi mască de păr.

Ouă

Foloseşte albuşul de ou pentru o mască de faţă care îţi va netezi tenul (un albuş amestecat cu ceai de muşeţel este grozav pentru refacerea tenului după o petrecere şi pentru tenul obosit în general), iar includerea gălbenuşului în măsţile de faţă ajută la hidratarea pielii. Gălbenuşurile pot fi adăugate şi în şampon pentru a-ţi face părul mai strălucitor.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.