Afla ce parfum ti se potriveste

By  | 

Puterile aromelor au fost recunoscute de cand lumea! Daca la inceput acestea erau folosite in ceremoniile religioase, mai tarziu, egiptenii isi manifestau adoratia fata de trupurile lor aplicandu-si diverse potiuni frumos mirositoare.

Astazi nu mai e un secret faptul ca parfumul are efecte asupra mintii, facandu-ne atat pe noi, cat si pe cei din preajma, sa experimentam anumite emotii si senzatii speciale, fie din cauza ca acea aroma ne aminteste de o stare/ experienta placuta, fie ca o induce.

O femeie se poate simti mult mai increzatoare datorita parfumului pe care-l poarta, iar mesajul pe care il transmite in acest sens interlocutorului este "argumentat" la nivel olfactiv. Este insa important ca parfumul sa se potriveasca atat persoanei care-l poarta, cat si modului sau de viata.

Creeaza-ti propria "arma" olfactiva

Iti doresti un parfum care sa te reprezinte fidel? Iata cateva trucuri pentru a-l crea! 

  • Incepe cu doua uleiuri esentiale, pe care le poti gasi in sectorul de alimente naturale sau in farmaciile naturiste. Nu incerca sa amesteci mai mult de doua odata; aroma creata poate fi mult prea puternica!
  • Imperecheaza uleiurile cu ingrediente de aceeasi culoare – este un truc pe care creatorii de parfumuri il aplica pentru a descoperi notele care se potrivesc. De exemplu, combina intre ele ingrediente galbene (floarea-soarelui cu lamaia), cele lila (lavanda cu iasomia), ori cafenii (cacao si lemn de santal).
  • Umple o fiola de marimea unei sticlute de parfum cu cantitati egale din fiecare ulei, amesteca-le bine, iar daca simti ca una din esente o eclipseaza pe cealalta, completeaza cu mai mult ulei, apoi pastreaza recipientul intr-un loc racoros si uscat.

Parerea barbatilor

Chiar daca ti-ai ales cu grija parfumul, nu poti ignora parerea iubitului tau. Barbatilor le displace un parfum tare – atat de puternic, incat il simti de la distanta chiar si pe… limba -, care persista pe hainele lui chiar si la o saptamana de la ultimul "corp la corp".

Daca ingredientele din parfumul tau sunt aceleasi ori similare cu cele din parfumul sau, s-ar putea ca el sa simta ca-i este amenintata masculinitatea. Militeaza pentru contrast! Ti se pare ca s-a "molesit" cand ti-a simtit parfumul? Poate ca n-ar avea nimic impotriva daca nu i-ar fi atat de familiar (e acelasi cu cel pe care-l folosea fosta lui prietena).

Nu uita, poţi câştiga un parfum Burberry în concursul organizat de Cosmopolitan.ro!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *