Afla ce parfum ti se potriveste

Puterile aromelor au fost recunoscute de cand lumea! Daca la inceput acestea erau folosite in ceremoniile religioase, mai tarziu, egiptenii isi manifestau adoratia fata de trupurile lor aplicandu-si diverse potiuni frumos mirositoare.

Astazi nu mai e un secret faptul ca parfumul are efecte asupra mintii, facandu-ne atat pe noi, cat si pe cei din preajma, sa experimentam anumite emotii si senzatii speciale, fie din cauza ca acea aroma ne aminteste de o stare/ experienta placuta, fie ca o induce.

O femeie se poate simti mult mai increzatoare datorita parfumului pe care-l poarta, iar mesajul pe care il transmite in acest sens interlocutorului este „argumentat” la nivel olfactiv. Este insa important ca parfumul sa se potriveasca atat persoanei care-l poarta, cat si modului sau de viata.

Creeaza-ti propria „arma” olfactiva

Iti doresti un parfum care sa te reprezinte fidel? Iata cateva trucuri pentru a-l crea!

  • Incepe cu doua uleiuri esentiale, pe care le poti gasi in sectorul de alimente naturale sau in farmaciile naturiste. Nu incerca sa amesteci mai mult de doua odata; aroma creata poate fi mult prea puternica!
  • Imperecheaza uleiurile cu ingrediente de aceeasi culoare – este un truc pe care creatorii de parfumuri il aplica pentru a descoperi notele care se potrivesc. De exemplu, combina intre ele ingrediente galbene (floarea-soarelui cu lamaia), cele lila (lavanda cu iasomia), ori cafenii (cacao si lemn de santal).
  • Umple o fiola de marimea unei sticlute de parfum cu cantitati egale din fiecare ulei, amesteca-le bine, iar daca simti ca una din esente o eclipseaza pe cealalta, completeaza cu mai mult ulei, apoi pastreaza recipientul intr-un loc racoros si uscat.

Parerea barbatilor

Chiar daca ti-ai ales cu grija parfumul, nu poti ignora parerea iubitului tau. Barbatilor le displace un parfum tare – atat de puternic, incat il simti de la distanta chiar si pe… limba -, care persista pe hainele lui chiar si la o saptamana de la ultimul „corp la corp”.

Daca ingredientele din parfumul tau sunt aceleasi ori similare cu cele din parfumul sau, s-ar putea ca el sa simta ca-i este amenintata masculinitatea. Militeaza pentru contrast! Ti se pare ca s-a „molesit” cand ti-a simtit parfumul? Poate ca n-ar avea nimic impotriva daca nu i-ar fi atat de familiar (e acelasi cu cel pe care-l folosea fosta lui prietena).

Nu uita, poţi câştiga un parfum Burberry în concursul organizat de Cosmopolitan.ro!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.