Adevarul despre uleiurile cosmetice

OARE… uleiul nu face pielea şi mai grasă?

Nu. Tenul are propia sa sursă de grăsime, deci am putea spune că e un „limbaj” pe care chiar îl înţelege. „Uleiurile bune echilibrează şi protejează pielea. Lipsa protecţiei la suprafaţă (formată din ulei) duce la deshidratare. În cazul privării forţate de uleiuri (prin exfoliere), organismul produce şi mai mult sebum pentru a suplini fluidul pierdut de la suprafaţă, creând astfel un cerc vicios”, explică Sue Dann, specialist în cadrul companiei Omniderm. Secretul? Un ulei introdus în rutina zilnică de îngrijire (de exemplu cel de jojoba sau măceşe) va păcăli pielea să creadă că produce suficient. 
 

OARE… demachierea feţei cu ulei chiar poate curăţa pielea?

Aceste uleiuri sunt concepute special pentru a se integra în primul pas al ritualului de îngrijire, înaintea altui produs de curăţare. Ele funcţionează conform principiului „cine se-aseamănă se-adună”, în cazul nostru, uleiul atrage grăsimea proprie pielii, fără a priva tenul de auto-protecţie, ne asigură Emma Hobson, expert în cadrul Institutul Dermatologic Internaţional. 
„Când îndepărtezi uleiul demachiant de pe faţă, înlături toate impurităţile, grăsimea de la suprafaţă şi alte reziduuri”, mai spune Hobson, adăugînd că uleiul se descurcă excelent să ştergă machiajul rezistent sau cremele cu SPF. Iar pasul următor, curăţarea pielii cu soluţia obişnuită, chiar îţi va lăsa pielea ca de bebeluş, deoarece va acţiona optim pe tenul deja curăţat de primul strat de impurităţi. 
 

OARE… uleiul de păr mă va face să arăt ca şi cum evit duşul?

Au apus de mult vremurile în care soluţiile pe bază de silicon făceau părul să pară unsuros, chiar dacă foloseai doar puţin. Noua generaţie de produse conţin uleiuri şi sunt fantastice pentru păr, hidraându-l şi netezind vârfurile uscate. Nu îngreunează firul, însă trebuiesc aplicate de la urechi în jos; mai sus de atât nu este necesar, deoarece părul din proximitatea scalpului este deja optim hrănit graţie sebumului produs la rădăcină.
 

Dintre sute de uleiuri…

Poţi alege uleiurile comercializate în buticurile naturiste sau produse bazate pe ulei; uleiul de migdale dulci este genial pentru demachiere şi un excelent anticelulitic, cel de argan face minuni în hidratarea pielii şi părului, iar cel de cocos este o soluţie pentru pielea deshidratată şi excelent în alimentaţie.
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.