Adevarul despre acnee

Protecţia solară

Dacă te confrunţi cu acneea, fie ea şi într-o formă uşoară, probabil că sufli şi-n iaurt… adică eşti tentată să crezi că loţiunea de protecţie solară ar putea bloca porii, împiedicînd pielea să respire şi, prin urmare, acneea nu se vindecă. Error! Experţii spun că, indiferent de problemele pielii, protecţia solară este obligatorie, mai ales în condiţiile expunerii directe şi prelungite la soare.

În plus, cercetări recente au descoperit că excesul de soare agraveză acneea (contrar convingerii populare că ar usca-o şi ar vindeca-o mai repede). Alege o cremă protectoare mai uşoară şi aplic-o după ritualul de curăţare şi închidere a porilor (cu un tonic anti-acneic).

Hidratarea eficientă

Multe dintre produsele dedicate luptei împotriva acneei pot usca pielea, determinîndu-ne să luăm măsuri nepotrivite pentru hidratare, care ne agravează acneea. Pentru a întrerupe acest cerc vicios, evită folosirea excesivă a produselor ce tratează acneea.

De exemplu, dacă soluţia folosită de tine conţine benzoil de peroxid, rezumă-te la aplicarea punctiformă – doar pe coşuri – şi aşteaptă să se usuce bine înainte să întinzi crema hidratantă, pentru a evita distribuirea extinsă a formulei anti-acnee pe restul pielii. 

Machiajul de camuflaj

Ritualul de machiaj al pielii predispuse la acnee este, ce-i drept, ceva mai „delicat” decît cel practicat pe un ten normal, dar, odată găsite soluţiile potrivite, situaţia se redresează. Căutarea lor se poate dovedi o corvoadă (exact ca în cazul dietelor, nici una nu funcţionează pentru toată lumea la fel), însă un lucru e sigur – trebuie să te fereşti de cosmeticele care ar putea agrava situaţia: produsele pe bază de uleiuri, care, blocînd porii, pot duce la formarea de comedoane.

Cuvîntul cheie, pe care trebuie să-l regăseşti musai pe etichetă este „non-comedogenic” şi, chiar şi aşa, să eviţi să aplici excesiv, în special pe zona afectată. Cît despre demachiere, e evident că nu ai voie să o ignori, dacă vrei ca problema să dispară!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.