Acneea corporală, problemă de sezon

Hainele groase ascund aceste imperfecțiuni, dar acestea nu dispar cu una cu două. Iată cum poți scăpa definitiv de acneea corporală.

Acneea corporală

COȘURI PE BRAȚE. De ce apar? „Micile umflături cu vârf alb sau roșu apărute pe brațe ar putea fi indica o afecțiune numită „keratosis pilaris” – nu acneea clasică,” arată medicul dermatolog Heidi Waldorf, director al secției de dermatologie cosmetică și laser în cadrul Mount Sinai Hospital. Această afecțiune genetică presupune acumularea de keratină în exces, o proteină ce blochează foliculii de păr.

Aplică pe zona afectată  un strat fin de cremă hidratantă, bogată în acizi alfa-hidroxizi, o dată pe zi. Aceasta va desfunda delicat foliculii, menținând restul zonei hidratate și netede.

Măsuri de prevenție! De vreme ce „keratosis pilaris” este o afecțiune genetică, nu poate fi prevenită, explică Mona Gohara, dermatolog consultant pentru Dove. Însă pielea uscată este mult mai expusă acestei probleme (menține brațele hidratate).

Acneea corporală

COȘURI PE SPATE.Coșurile apărute aici sunt de obicei cauzate de modificări hormonale, care sporesc producția de sebum, dar și bacterii,”, spune Dr. Gohara. O cauză ascunsă: balsamul pentru păr. Dacă nu te clătești bine, pot rămâne resturi pe piele, care blochează porii.

Spray-urile cu acid salicilic în concentrație de 2% înlesnesc accesul la zone mai greu de atins – încearcă Paula’s Choice Clear Acne Body Spray, 118 lei. Aplică-l pe pielea curată și uscată, după fiecare duș.

Măsuri de prevenție! Pentru a combate transpirație pe această zonă, folosește o perie cu coadă lungă pentru a-ți spăla spatele la duș. Folosește după ce-ți vei fi spălat părul și clătești bine balsamul de păr. Nu uita să igienizezi peria frecvent, scufundând-o în apă fierbinte.

Acneea corporală

COȘURI PE PIEPT. „Bustierele pentru sport și sutienele cu push-up creează fricțiune și colectează transpirație, sebum și bacterii,” spune Gohara.  Această combinație poate duce la foliculită, care poate  semăna cu acneea tradițională, provocată de sebum, dar de obicei este o consecință a foliculilor de păr infectați.

Spală zilnic zona cu un produs de curățare pe bază de benzoil de peroxid, sau consultă un dermatolog pentru a-ți prescrie un produs antibiotic mai puternic, recomandă Mona Gohara. Caută să porți sutiene mereu curate și topuri care să nu frece zona tratată, altminteri nu vei ajunge la niciun rezultat.

Măsuri de prevenție! Ține la îndemână un pachet de șervețele anti-bacteriene fără ulei, mai ales în zilele  în care ești foarte activă sau îți este extrem de cald. Curăță zona cu pricina pentru a împiedica formarea de coșuri.

Acneea corporală

COȘURI PE FESE. La fel ca pe piept, coșurile de pe fese sunt mai degrabă foliculită, cauzată de chestiile în care transpiri – pantaloni de fitness, blugi skinny, dar și de statul pe scaun ore în șir.

Aplică seara o soluție cu benzoil de peroxid, pe pielea proaspăt spălată șu ștearsă cu prosopul. Încearcă să porți lenjerie de corp din bumbac, măcar pe perioada cât faci tratamentul; aceștia vot fi o barieră între piele și materialul care creează fricțiune ori face pielea să transpire.

Măsuri de prevenție! Scapă de pantalonii de sport imediat ce termini exercițiile la să. Alternează blugii strâmți cu o pereche de jeans boyfriend-style și nu uita să-ți exfoliezi pielea la duș (stimularea circulației este o măsură eficientă anti-celulită). Folosește un gel de duș exfoliant, în combinație cu o mănușă de baie, care să deblocheze porii.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.