Ce nu știai despre acnee

Coșurile apărute când și când ne fac viața amară, dar acnee… asta chiar e o „dramă” de frumusețe. Iată cum poți scăpa de ea cu câteva remedii la îndemână, dar și motivele eronate pentru apariția ei.

Scapă de acnee cu ce ai prin frigider

Da, ai citit foarte bine, produsele (proaspete şi neprocesate, că doar ştii că mâncărurile grase favorizează apariţia dizgraţioaselor coşuri) din cămara ta te ajută să previi apariţia acneei atît pe dinăuntru cât şi pe dinafară, adică sub forma unor măşti.

  • Măştile din ou. Sunt extrem de simple, însă surprinzător de eficiente. Prima variantă este aplicarea albuşului bătut pe faţă cu mişcări circulare. Se lasă 20 de minute, după care se clăteşte cu apă caldă. Ce vei putea observa după? Piele mai intinsă, puncte negre curăţate, iar acneea pare să-şi „facă bagajele”. Cea de-a doua mască presupune aplicarea gălbenuşului pe toată faţa. El conţine vitamina A, excelentă pentru vindecarea cicatricilor lăsate de coşuri şi acnee. 20 de minute, clătire şi… gata!
  • Mi-am pus busuioc… Fă o infuzie din 3 linguri de busuioc uscat. Las-o să se răcească, apoi confecţionează o mască din bumbac (taie un cerc, apoi fă găuri pentru ochi şi nări), înmoai-o în infuzie şi ţine-o pe faţă cîte  minute, în 3 rînduri.
  • Mic dejun pentru faţă. Fulgii de ovăz fac minuni pentru piele. Lasă la înmuiat (în apă sau lapte) un pumn de fulgi şi apoi întinde-i pe faţă. Ţine masca până se usucă, apoi îndepărteaz-o uşor.
  • Secretul prăjiturilor (vinovate, și el, pentru favorizarea acneei). Ce anume face pandişpanul atât de pufos? Se pare că nu doar îndemînarea bunicii… Poate fi vorba de bicarbonatul de sodiu, care face minuni – deşi de alt gen –, pentru tenul acneic. El poate fi folosit ca o mască, amestecat cu apă, şi lăsat pe faţă o jumătate de oră, fie ca exfoliator – particulele mici curăţă pielea cam în acelaşi mod ca tratamentele de microdermoabraziune. La fel de bună este şi sarea de mare!

Mituri despre acnee

O poţi ţine în frîu doar prin igienă. Fals! Dacă este o formă foarte simplă, produsele cosmetice pot fi eficiente, însă formele severe necesită eforturi suplimentare la nivel de dietă. De asemenea, este necesară consultarea unui dermatolog.

Acneea este indicator pentru viaţa sexuală. Fals! S-au efectuat numeroase studii în acest sens şi nu s-a observat nici o ameliorare / agravare a acneei în funcţie de frecvenţa actelor sexuale.

Acneea (mai ales cea specifică adolescenţei) trece de la sine. Fals! Este o greşeală care poate costa scump, întrucât o acnee severă netratată se poate agrava şi poate lăsa urme adânci şi semne închise pe piele.

 

1 comentariu
  1. Pentru cosuri exista tot felul de remedii, dar cel mai indicat e sa alegem doar acele remedii care nu ne fac rau si care nu ne genereaza efecte secundare adverse!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.