Trusa de bază: Accesorii pentru machiaj

Reușita unui look impecabil nu depinde doar de produsele folosite, ci și de nelipsitele accesorii de machiaj, cu care le aplicăm! Iată instrumentele esențiale pentru fiecare pas al machiajului:

Accesorii de machiaj - pensule profesionale
Pensule de machiaj

 

1. Pensula de „stippling”
Este un accesoriu versatil, cu care poți aplica aproape orice tip de produs pentru față – lichid, compact sau pudră. Makeup artiștii îl folosesc pentru un finisaj lejer cu pudră, bronzer sau blush.

2. Pensula pentru blush
Alege o pensulă de grosime medie atunci când aplici fardul de obraz; una mai stufoasă ar colecta și așterne prea mult blush pe obraji, obligându-te să îndepărtezi apoi surplusul.

3. Pensula „blender”
Forma sa permitea estomparea perfectă a produselor aplicate pe zona ochilor, în special în pliuri, dar și pentru a crea efecte de volum, umbre (smoky eyes) sau iluminarea anumitor zone. O poți folosi pentru formule cremoase, compacte sau pulbere.

4. Pensula curbată pentru linii precise
Sigur că poți să te bazezi în continuare pe aplicatorul original al tușului, însă poți trasa conturui și linii perfecte și cu fard cremă sau sau farduri compacte și umezite. Secretul reușitei stă în forma curbată.

5. Pensula pentru fard de pleoape
Dacă obișnuiești să porți fard pe ploapele mobile, iți trebuie o astfel de pensulă, cu care să aplică fardul mai întâi prin presare ușoară, apoi să-l estompezi cu pensula „blender”.

6. Pensula pentru pudră
Cu cât pămătuful pensulei este mai voluminos, cu atât colectează mai multă pudră, fiind ideal pentru produsele sub formă de pulbere, folosite pentru fixarea machiajului, dar și pentru corp (pudră irizată, bronzer).

7. Pensula plată pentru corector
Alege o pensulă cu peri fermi, super-plată, pentru a-ți camufla imperfecțiunile cu un corector, dar și pentru a-ți ilumina arcadele pe sub sprâncene sau pentru a retușa conturul buzelor.

8. Peria dublă pentru gene și sprâncene
Partea cu peri flexibili folosește pentru a aranja sprâncenele, înainte de a aplica un gel de fixare, iar cea cu dinți servește la separarea genelor după definirea lor cu mascara.

9. Pensula pentru fond de ten
Uită (măcar o vreme) de pensula plată sau burețel pentru a aplica fondul de ten. Noua generație de accesorii propune pensula rotundă, cu formă ascuțită și peri moi, ce asigură o acoperire înaltă și fidelă (potrivită pentru fond de ten lichid și cremă).

10. Ondulatorul pentru gene
Fiecare aplicare a mascarei ar trebui să fie precedată de ondularea genelor; vei aplica mai puțină mascara, doar pentru definire, deoarece efectul de curbare a fost deja bifat.

CITEȘTE ȘI: Cum îți cureți accesoriile de machiaj

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise