Accesorii pentru aplicarea fondului de ten

Ne dorim perfecțiune imediat după aplicarea fondului de ten, dar… nu ne iese mereu! Iată ce ar trebui să mai ai în trusa pentru un finisaj „profi”!

Bureți de machiaj

Aceștia sunt de mare folos, pe locul al doilea după… propriile degete (care, by the way, sunt esențiale în aplicare, deoarece încălzesc produsul și-l ajută să adere mai ușor). Pătrați, rotunzi, plați, bombați, etc., bureții dispersează uniform fondul de ten, fără să penetreze porii, facilitând accesul în zonele unde riscă să se adune produs, lăsând în urmă o acoperire semi-transparentă. Nu uită să-l umezești puțin înainte de folosire, pentru că acesta să nu absoarbă fluidul. Desigur, există și varianta aplicatoarelor din silicon, care apropie oarecum aplicarea fondului de ten de situația în care-ți folosești mâinile.

Real Techniques Original Collection Base Beauty blender set, 51 lei

Pensula pentru corector

Este un accesoriu indispensabil, chiar dacă nu folosești corectorul. Îți este utilă pentru a retușă, cu fond de ten, petele, cearcănele , dar și pentru a sublinia conturul sprâncenelor și buzelor prin efectul numit „contrast de apropiere” (după definirea buzelor cu ruj și/sau a sprâncenelor cu un creion,  folosește pensula cu fond de ten pentru a le linia de jur împrejur, creând astfel un contur „decupat”) .

Pensulele speciale

Plate, extrem de disciplinate, pensulele pentru fond de ten sunt necesare pentru a estompa zonele în care fondul de ten tinde să se strângă (colțurile nasului, în jurul ochilor). Totul e să alegi una moale, flexibilă, preferabil  confecționată din păr de samur.

Trendis Kit pensule fond de ten, 60 lei

Bețișoarele cosmetice

Există unele speciale pentru machiaj, însă la fel de bune sunt și cele pentru igienă urechilor. Sunt folositoare pentru a estompa fondul de ten sau pentru a șterge micile stângăcii (urme de mascara, creion sau ruj), pentru a nu fi nevoită să demachiezi o zona extinsă, dar se descurcă de minune la aplicarea la „punct ochit”, peste un coș, de exemplu, care are nevoie de acoperire doar pe conturul sau. Încă unul dintre meritele bețișoarelor: sunt ideale pentru a scoate fondul de ten din liniile fine, riduri de expresie sau perii sprâncenelor.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.