ABC-ul tenului de 5 stele

Ţi-ai dori şi tu un chip perfect, precum cel al modelelor de pe podiumuri? Aici vei găsi toate elementele necesare pentru a-ţi atinge visul, de la ingrediente la produse ori tratamentele pe care acestea se bazează: ABC-ul tenului de 5 stele.

A. AciziPotrivit experţilor, acizii alfa-hidroxizi (glicolic şi lactic) şi beta-hidroxizi (acidul salicilic) sunt esenţiali pentru probleme precum pigmentarea, semnele îmbătrânirii, deshidratare şi coşuri. Ambele tipuri de acizi sunt capabile să dizolve liantul pentru celulele moarte, prin exfoliere, lăsând pielea sănătoasă să iasă la iveală.

Sephora Renew & Pell Super serum cu acid glicolic, 138 lei

B. Vitamina B

Vitamina B, în special tipul B3 (cunoscută şi sub numele de niacinamidă) este un super-antioxidant care poate rezolva o groază de probleme ale pielii: rozacee, acnee, dermatită, probleme provocate de expunerea la soare, deshidratare sau hiperpigmentare. Motiv numai bun să cauţi acest ingredient în produsele tale de îngrijire zilnică!

Paula’s Choice Resist Anti-Aging Brightening Essence, 173 lei

C. Vitamina C

Ideală pentru a stimula dezvoltarea rezervelor de colagen şi capabilă să combată pigmentarea pielii, vitamina C este un antioxidant puternic, folosit pentru a încetini procesul de îmbătrânire prematură, dar şi pentru a da strălucire tenului.

The Body Shop Vitamin C Energising Face Mist, 59 lei

Clinique Fresh Pressed Vitamin C Daily Booster, 239 lei

Dr. Brandt Power Dose Vitamin C, 333 lei, exclusiv la Sephora

D. Dermatolog

Dacă te confrunţi periodic cu probleme ale pielii, gen iritaţii, reacţii la diferite produse sau orice fel de manifestare negativă, nu e o soluţie să eviţi formulele care ţi-au dăunat. Este necesar un consult dermatologic amănunţit, care poate scoate la iveală faptul că ai tenul sensibil sau alergii la anumite ingrediente, urmând să foloseşti produse dermato-cosmetice.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de martie a revistei Cosmopolitan.

Foto: Guliver/Getty Images, PR, Studio D. Text: Ana-Maria Prunariu

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.