9 idei pentru machiajul ochilor în nuanțe vesele

Tonurile de roșu, roz și oranj sunt asociate mai degrabă cu machiajul buzelor decât cu cel al ochilor, dar adevărul este că te poți juca în fel și chip cu produsele de makeup, astfel încât un ruj lichid poate deveni fard de ochi, un lipliner poate ține locul unui tuș, ba chiar și un gloss îți poate face locul pe pleoape, iar rezultatul este un look fresh, perfect potrivit pentru debutul sezonului cald.

În defilările pentru sezonul primăvară/vară, numeroși makeup artiști propun look-uri care au ca element central diverse nuanțe de roz, roșu sau oranj, plasate pe pleoape sau în jurul lor. Iată câteva look-uri de pe podium pe care le poți lua drept sursă de inspirație pentru un machiaj de zi fresh:

Ruj Fenty Beauty Poutsicle, nuanța Sun Snatched, Sephora, 90 lei – aici

Un look inspirat de festivaluri – sprâncene accentuate, buze nude și pleoape oranj, care arată super cool & fresh alături de o pălărie de cowboy și câteva codițe subțiri împletite de o parte și de alta a feței.

Creion de buze Le Lip Liner Lancôme, nuanța Caprice, Douglas, 113 lei – aici

Folosește un creion roz de buze pe pleoape – acoperă întreaga suprafață a pleoapelor cu culoare, apoi estompează cu ajutorul unei pensulă – apoi repetă întreaga operațiune dedesubtul ochilor. Finalizează cu un creion de buze corai aplicat deasupra pleoapelor, pe arcade, estompat, la fel, cu pensula. Rezultatul este o variantă ultra fresh & flirty de smoky eye, perfect pentru vară.

Creion de ochi 3INA, nuanța 601, 9,95 euro – aici

Accentele neon, atât de populare în acest moment, nu e obligatoriu să apară doar sub formă de haine sau accesorii – le poți include în machiaj. Cu ajutorul unui tuș sau creion de ochi într-o nuanță neon, trasează o linie groasă pe pleoape, perpendicular pe linia genelor, păstrând restul machiajului minimalist (mascara, blush cu tentă oranj și gloss incolor).

Tuș pentru ochi Fenty Beauty (set de 3 culori neon), Sephora, 142 lei – aici

Grafismele vor rămâne mereu un element cool în domeniul makeupului, datorită aerului edgy pe care îl impun. Conturează un cat eye look cu margini sharp cu ajutorul unui eyeliner oranj aplicat pe întreaga pleoapă și continuat către colțul ochiului. Beauty tip: Rihanna a lansat o colecție-capsulă de produse neon în cadrul linie sale de produse cosmetice, Fenty Beauty, disponibilă în magazinele Sephora).

Creion de buze Yves Saint Laurent Dessin des Lèvres, nuanța Rose Neon, Douglas, 113 lei – aici

Un look pe care îl poți obține fie cu creioane pentru buze, fie cu creioane pentru pleoape (prima variantă are o textură mai cremoasă, care nu este atât de rezistentă precum cea a creioanelor special dedicate machiajului ochilor, dar avantajul în acest caz este că poți profita de nuanțele dulci de roșu, roz sau oranj). Trasează o linie roz imediat sub pleoapa inferioară și completează cu un creion oranj aprins aplicat în punctul interior al ochilor, pentru un look colour block ultra cool.

Tuș pentru ochi Diorshow On Stage Liner, nuanța Matte Pink, Sephora, 177 lei – aici

Nu e nevoie de acrobații complicate pentru a obține un look de impact atunci când sunt implicate nuanțele tari și vesele – o linie simplă de roz fuchsia aplicată la baza genelor este suficientă pentru a crea un look statement.

Ruj lichid Yves Saint Laurent Tatouage, nuanța Crazy Tangerine, Sephora, 177 lei – aici

Nu te sfii să aplici pe pleoape… ruj. Creează un efect difuz estompând produsul cu degetele și bucură-te de nuanțele vesele rezervate, în teorie, buzelor, aplicându-le și ca fard de ochi, și ca blush. Multitasking is in! Beauty tip: rujurile lichide mate sunt extrem de rezistente pe pleoape, în timp ce rujurile clasice, cremoase, se șterg mai repede, însă oferă un look mai soft.

Fard de obraz Melkior, nuanța Pretty Pink, Melkior, 29,90 lei – aici

Cu o pensulă mare, aplică o cantitate serioasă de blush pe tâmple, pe colțurile exterioare ale ochilor și coborând în jos, către pomeți. Un look de mega impact, perfect pentru un party.

Foto: Imax Tree, website-urile brandurilor

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.