7 sfaturi pentru o manichiura perfecta

Orice femeie vrea să aibă mâini şi unghii perfecte, motiv pentru care folosim tot felul de creme, mergem des la manichiură şi suntem interesate de cele mai noi trenduri în materie de modele pentru unghii. Însă multe dintre noi facem anumite greşeli care ne ruinează unghiile.

COSMO te învaţă ce lucruri trebuie evitate dacă nu vrei ca unghiile tale să se deterioreze.Nu purta ojă tot timpul

Oricât de bine ar arăta unghiile tale colorate, este recomandat să le laşi „să respire” din când în când. Dacă porţi ojă zi de zi, în timp unghiile tale se vor îngălbeni… iar atunci vei fi obligată să le ascunzi sub câteva straturi de ojă, ceea ce, bineînţeles, nu rezolvă problema. 

Încearcă să le porţi naturale cât mai mult timp, de exempul dacă stai câteva zile acasă. Dacă unghiile tale deja au început să se îngălbenească, le poţi decolora cu ajutorul unui amestec de bicarbonat de sodiu, ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Tot ce trebuie să faci e să freci puţin amestecul pe unghii, apoi să îl laşi cam 10 minute să îţi facă treaba.

Nu uiţi tăia cuticulele

Dacă în trecut se credea că este sănătos să tai cuticulele, ei bine, află că nu aşa stă treaba. Dacă faci acest lucru, există un risc mare de infecţie şi nu cred că îţi doreşti asta. În schimb, împinge-le uşor cu un beţisor special şi foloseşte ulei pentru cuticule pentru a le menţine sănătoase.

Nu folosi acetona

Acetona îţi usucă foarte mult unghiile, pentru că îndepărtează uleiul natural al acestora. Din acest motiv, ele se pot rupe mult mai uşor. Foloseşte un dizolvant fără acetonă, unghiile tale îţi vor mulţumi!

Foloseşte un base coat

Un base coat este important în special dacă foloseşti des ojă de culoare închisă, pentru ca unghia să nu se îngălbenească. Îţi recomandăm să cauţi unul cu calciu, care îţi va întări unghiile.

Nu foloseşti cremă de mâini

Crema de mâini nu trebuie folosită doar iarna, când pielea ta deja este uscată, ci în orice anotimp. Cel mai simplu este să foloseşti o cremă grasă atât pentru mâini, cât şi pentru picioare, să îţi pui ciorapi groşi şi mânuşi şi să mergi la culcare. Dimineaţa vei observa o diferenţă majoră!

Taie-ţi unghiile după duş

Când ieşi din duş, unghiile tale sunt mai moi, deci le vei tăia mult mai uşor. Când sunt uscate, există riscul să se rupă.

Nu lăsa unghiile să crească prea mult

Unghiile lungi sunt frumoase, feminine şi elegante, însă ascund foarte multe bacterii care pot duce la diferite boli, inclusiv pneumonie. Încearcă să le ţii la o lungime medie şi să le cureţi mereu cu grijă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.