7 sfaturi pentru îngrijirea zonei ochilor

N-o să-ți ținem predici legate de fidelitate, însă atunci când vine vorba de crema destinată zonei ochilor, ar trebui să te gândești la o relație serioasă. Secretele noaste vor simplifica lucrurile și vor garanta rezultate.

1 Ai nevoie de mai mult de o cremă pentru ochi
Știm că sună deja exagerat, dar ar fi bine să știi asta: „Ochii se confruntă cu trei probleme majore – umflare, cearcăne și riduri – și nu există un remediu universal”, arată Julie Karen, MD, profesor asistent dermatologie în cadrul Școli de medicină NYU. Alternează deci cremele în funcție de nevoi: una de dimineață, alta pentru seară.

2 Forțează puțin nota
Folosește o cremă în absolut fiecare zi, și „zona ochilor va răspunde în aproximativ două săptămâni”, susține Dr. Karen.

3 Crema pentru ochi are prioritate
Produsele destinate zonei ochilor trebuiesc aplicate pe pielea curată, neacoperită cu nimic – niciodată peste alte loțiuni, care pot împiedica ingrediente pentru pielea din jurul ochilor să pătrundă în piele. Singura excepție? Serumuri. Textura lor apoasă este mult mai ușoară.

4 Aplică un bob
Pune prea puțină cremă pentru ochi și nu vei vedea prea multe rezultate. Aplică prea multă și vei aglomera zona cu ingrediente active în exces, ce pot provoca iritații și inflamații. O cantitate egală cu mărimea unui bob de mazăre, aplicată prin tapotare pe fiecare contur va genera rezultate. Cât privește aplicarea:
– Folosindu-ți inelarele (degetele care exercită o presiune adecvată), estompeaz-o pe osul de sub ochi, oprindu-te la coada sprâncenelor (zona pasibilă de „laba gâștii”).
– Continuă de-a lungul arcadei, care se poate inflama, și în timp, prăbuși (Sari peste pasul acesta dacă ai doar cearcăne.)

5 Uită de pleoape
„Este cea mai fină zonă dintre toate, deci se irită foarte ușor,” spune Dr. Karen. (Dacă te-ai trezit vreodată cu ochii roșii, umflați, acesta este cel mai probabil motivul – aplicarea cremei pe pleoape.)

6 Ferește-te de ulei
Una dintre cele mai frecvente reclamații legate de crema pentru zona ochilor: „Îmi fac machiajul ochilor să se scurgă!” Asta se întâmplă pentru că aceleași ingrediente hidratante folosite frecvent în cremele pentru ochi (petrolatum, ulei de ricin) se regăsesc și în demachiante. „Rezidurile de cremă pot afecta machiajul”, spune makeup artistul Beau Nelson. De dimineață, alege o formulă fără ulei – ideal ar fi un gel.

7 Caută protecție
Motivul principal pentru care ochii se aleg cu riduri: expunerea la soare, e de părere Dr.Zeichner. În timp ce majoritatea cremelor de ochi nu conțin SPF, cele mai noi BB-creme pentru ochi sunt multi-performante: hidratează, corectează și protejează de razele UV. Încearcă una, sau alege o cremă obișnuită de protecție, fără chimicale, pentru ca ochii să nu lăcrimeze.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise