7 semne ca tenul tau are nevoie de mai multa ingrijire

Acneea

Acneea este unul dintre cele mai evidente indicii ca trebuie sa fii mai atenta cu ingrijirea tenului tau.

In adolescenta, acneea este cel mai adesea provocata de un dezechilibru hormonal, dar exista si alte cauze: acumularea de bacterii sub piele, de celule moarte sau un surplus de grasime acumulat in glandele pielii.

Pielea uscata

Pielea uscata este pentru unele dintre noi, naturala. Pentru altele, pielea se usuca brusc si se descuameaza.

De obicei, cauzele sunt legate de anumiti factori din mediul inconjurator, in alte cazuri insa cauzele sunt psoriazisul sau dereglarile tiroidei.

Ridurile premature

La o anumita varsta, este normal sa apara ridurile. Factori care tin de mediul inconjurator si de radicalii liberi din organism pot provoca insa o aparitie prematura a ridurilor. Antioxidantii (vitamina C, vitamina E, extract de ceai verde) te vor ajuta sa combati efectele radicalilor liberi.

Buzele uscate

Daca ai buzele uscate, e clar ca nu ai suficient de multa apa in organism. Solutia: pe de o parte, bea mai multa apa, pe de alta parte, foloseste mai des creme hidratante.

Iritatiile

Daca iti apar iritatii si simti mancarimi la nivelul tenului, trebuie sa mergi la un contril. Dermatologul este in masura sa-ti prescrie tratamentul necesar pentru ca tenul tau sa-si revina.

Pierderea elasticitatii

Pielea este elastica in mod natural, chiar daca ai un ten uscat. Daca observi ca incepe sa isi piarda din elasticitate, inseamna ca este afectata de factori din mediul inconjurator, deshidratare sau malnutritie.

Umflaturile

Pielea reflecta sanatatea interioara. Umflaturile de la nivelul ei sau aspectul inegal sunt semne ale malnutritiei, deshidratarii sau ale unui organism suprasolicitat.

Ai nevoie de mai multe ore de odihna, mancare sanatoasa si de multa apa pentru a evita deshidratarea.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.