Reguli pentru vopsirea părului acasă

„Criza” te obligă să reduci cheltuielile şi la capitolul frumuseţe… De parcă părul tău ar înţelege aşa ceva! Nu te necăji, noi avem soluţia perfectă pentru vopsirea părului!

Nemulţumită de culoarea şi aspectul părului tău? Faptul că îţi vopseşti părul acasă n-ar trebui să fie o scuză pentru toate astea! Îţi vom arăta cum poţi să obţii rezultate comparabile cu cele din saloanele de lux, chiar la tine acasă!

Regula 1. Ţine la siguranţa părului tău
Ok, nu-ţi permiţi să mergi la salon pentru a-ţi vopsi părul sau pentru a-ţi reîmprospăta culoarea… Îţi rămâne astfel în cont o sumă frumuşică din care îţi poţi lua un coş întreg de produse pentru a-ţi colora şi răsfăţa părul pentru o perioadă bună de timp (o parte din ele oricum trebuiau cumpărate şi după vopsirea părului în salon). Prima pe listă: vopseaua de păr! Cuvinte cheie: sigură, performantă, smart. Nu o vei cumpăra pe cea mai ieftină, căci e vorba de preţiosul tău păr!

Regula 2. Optează pentru culori durabile
Nu orice vopsea de păr fără amoniac îţi garantează o culoare vibrantă pînă la următoarea vopsire, indiferent cît de mult ai insista în încercarea de a întreţine culoarea cu produse specifice. Iată încă un motiv pentru care vopseaua de păr low-cost nu ar trebui să se numere printre opţiunile tale.

Regula 3. Menţine nivelul hidratării la maxim
Să verifici lista de ingrediente folosite în prepararea vopselei de păr este cel mai bun lucru pe care-l poţi face pentru podoaba ta capilară. Iar dacă descoperi ingrediente naturale precum lăptişorul de matcă, ai tras lozul câştigător! Părul are nevoie de hidratare în profunzime tot timpul, şi mai ales în timpul vopsirii.

Regula 4. Alege o variantă all-inclusive
Unul dintre motivele pentru care pînă acum preferai să „externalizezi” colorarea părului este aplicarea dificilă. Trebuia să găseşti un bol, o perie specială şi, pe deasupra, să ai grijă ca vopseaua să nu migreze pe piele, pe haine, pe faianţă sau pe jos. Cea mai simplă variantă pentu colorarea părului este cu aplicatorul astfel poţi doza cantitatea exactă de cremă pe păr, iar întinderea ei prin masarea cu degetele (protejate cu mănuşile din pachet) este cea mai simplă şi mai eficientă cale de a obţine o colorare uniformă.

Regula 5. Aplică crema colorantă pe părul curat
Pentru ca ingredientele din formula vopselei de păr să îţi poată dovedi eficienţa – atît la nivel „terapeutic” cît şi în ceea ce priveşte colorarea -, trebuie să le asiguri „cale liberă” către firul de păr. Spală-ţi bine părul înainte de vopsire; absenţa amoniacului face ca vopseaua să fie 100% sigură pentru sănătatea părului tău.

Regula 6. Nu omite sub nici o formă aplicarea balsamului post-vopsit
Nu poţi spune că ţi-ai colorat părul dacă nu închei prin a-l „îmbrăca” în balsamul special din pachetul în care a venit vopseaua. El este destinat fixării culorii pentru mai multă vreme, dar şi hidratării cuticulei.

Regula 7. Asigură rezistența culorii în timp
Dacă vopsirea părului este un succes, nu te poţi culca pe-o ureche. Nu blama vopseaua de păr pentru faptul că după o vreme nu te poţi lăuda la capitolul strălucire; părul tău este „vinovat” pentru asta. Foloseşte obligatoriu o gamă de produse pentru îngrijirea şi întreţinerea culorii părului vopsit.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise