7 mituri cosmetice distruse

Ce mai zice gura lumii despre frumuseţe? Ei bine, nu toate părerile sunt în deplină cunoştinţă de cauză. Aşa că ne-am hotărât să vă prezentăm adevărul gol-goluţ!

Mit:

Folosirea mai multor produse le intensifică efectul.Adevăr:

În cele mai multe cazuri, supraîncărcarea pielii cu produse de îngrijire s-ar traduce printr-o cale sigură către cabinetul dermatologului. Orice conţine un ingredient activ poate irita pielea atunci când exagerezi. Cele mai uzuale sunt: vitamina C, retinolul, alfa-hidroxi acizii (cum este cel glicolic), cu efect de netezire asupra ridurilor, beta-hidroxi-acizi (cum este cel salicilic) şi peroxidul de benzoil, care te ajută să scapi de coşuri. Dacă foloseşti creme care au în compoziţie unul dintre aceste ingrediente, aplică în strat subţire, doar cât să acopere zona cu probleme, nu mai mult. Iar în cazul retinolului, doar o cantitate cât o alună va fi de ajuns.

Mit:

Poţi crea o dependenţă de balsamul de buze favorit!

Adevăr:

Să fim serioşi! Nu există nici o bază reală legată de o teorie a conspiraţiei… balsamurilor de buze! Nu, nici vorbă de ingrediente care să-ţi facă buzele mai uscate atunci când nu le mai foloseşti. Şi nici care să creeze dependenţă, ca să le foloseşti mai des. Pur şi simplu, creează o supersenzaţie pe buze şi le catifelează, aşa că e firesc să doreşti să le reaplici de îndată ce s-au şters de pe buze. Categoric, nici cea mai mică posibilitate de dependenţă! De fapt, aplicarea balsamului face casă bună cu un tic bine cunoscut: linsul buzelor. Această umezire şi uscare a buzelor devine un obicei şi, de fapt, astfel se deshidratează. Ca să pui capăt acestui ciclu umezire-uscare, foloseşte o dată pe săptămână o cremă cu cortizon şi puţină vaselină de la farmacie aplicată peste. Şi nu uita: ai grijă să foloseşti balsamuri care includ glicerină sau uleiuri minerale – persistă pe buze şi nici nu irită buzele.

Pune cosmeticele la frigider

Mit:

Toată lumea trebuie să folosească loţiunea tonică.

Adevăr:

90% dintre cele care folosesc tonerul nu ar trebui să o facă! Ne declară dermatologii. În cele mai multe cazuri, loţiunea tonică este mult prea agresivă cu pielea şi îndepărtează uleiurile naturale care îi menţin moliciunea. Este de ajuns curăţarea cu un lapte demachiant pentru a îndepărta murdăria şi celulele moarte de la suprafaţa pielii. Aşadar, cine ar trebui să folosească toner? Doar cele cu tenul foarte gras sau cu tendinţă acneică. Dacă te numeri printre ghinioniste, atunci caută un toner cu acid salicilic care să vină de hac şi coşurilor!

Mit:

Cu cât pui mai multe produse cu SPF, cu atât mai multă protecţie vei avea.

Adevăr:

Dacă e să te gândeşti la crema hidratantă cu SPF 15, fondul de ten cu SPF 15 şi pudra cu SPF 10, ai crede că eşti blindată cu SPF, în total de 40, nu-i aşa? Greşit! Chiar dacă matematic este corect, din păcate, gradul de protecţie solară nu este cumulativ! Dacă foloseşti mai multe creme cu SPF-uri diferite, vei fi protejată doar de cel cu gradul de protecţie cel mai mare. Aşa că, în acest caz, 15 plus 15 plus 10 este egal… 15.

3 retete cosmetice DIY rapide si super eficiente

Mit:

Toată lumea trebuie să folosească o cremă de ochi.

Adevăr:

Pielea din jurul ochilor este mai subţire decât în rest, aşa că vei avea nevoie de un mic ajutor. Dar chiar nu e nevoie să pui la bătaie cardul pentru un minuscul flacon de cremă de ochi. Specialiştii consideră că poţi aplica liniştită şi pe ochi o cremă foarte hidratantă de faţă. Nu ai nevoie de alt produs. Ca să eviţi orice problemă, foloseşte o cremă hidratantă fără parfum – parfumul este principalul vinovat pentru iritările pielii produse de creme. Dacă are în compoziţie ecran de protecţie (ar fi cazul să aibă, mai ales dacă vorbim despre orele dimineţii), cu filtre minerale (oxid de zinc sau dioxid de titan) care sunt mai puţin deranjante pentru ochi faţă de cele chimice (ca avobenzona), atunci eşti asigurată. Şi chiar dacă de obicei foloseşti palmele ca să întinzi cremă pe toată faţa, pentru ochi tapotează uşor cu degetul inelar, pe pleoape şi pe zona cearcănelor; va ţine la distanţă ridurile.

Mit:

Nu vei vedea rezultatele dacă nu foloseşti întreaga linie de produse a unei mărci.

Adevăr:

Asta va spune întotdeauna vânzătoarea înainte de a-ţi cere cartea de credit. Dar, crede-ne, vei face mult mai bine pielii tale alegând produse din game diferite. Chiar dacă sunt multe companii cosmetice care au produse foarte bune, întotdeauna vei găsi cea mai bună cremă la una şi cel mai bun demachiant la alta. Ar trebui să cauţi cea mai bună combinaţie pentru tine. Păstrează micile pliculeţe preţioase ca să poţi testa tot ce se poate fără să dai lovitura la bancă. Foarte multe magazine fac samplinguri cu pliculeţe pentru testat.

7 produse cosmetice must have

Mit:

Mascara se poate usca, dar cremele nu se învechesc niciodată!

Adevăr:

Nu poţi fi chiar atât de norocoasă! Crema de noapte care stă pe noptieră de vreo doi ani? Nu cred că mai poate face ceva pentru tine. De-a lungul timpului, ingredientele existente în produsele de îngrijire se evaporă sau se degradează, aşa că nu mai au acelaşi efect. Dacă produsul este atât de vechi încât conservanţii nu mai au nici un efect, atunci este vulnerabil în faţa bacteriilor. Regula de bază este să înlocuieşti orice produs cosmetic mai vechi de un an, după cum ne avertizează dermatologii. Cam asta este perioada în care sunt stabili conservanţii. Unele produse au deja o etichetă care îţi spune câte luni (6, 12, 15…) pot fi folosite după ce le-ai deschis. Cum poţi ţine minte data? Foloseşte un marker permanent şi scrie data expirării pe fundul flaconului.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise