5 ustensile și accesorii de păr de care ai nevoie pentru a crea orice coafură vrei

Nu trebuie să ai un dulap plin de produse pentru păr și aparate de coafare, e suficient să le achiziționezi doar pe acestea, pentru a-ți crea orice tip de coafură vrei.

Orice femeie are în trusa de înfrumusețare o mulțime de accesorii, clame, agrafe, dar și produse de styling și diverse aparate pentru a-și aranja părul. Dacă ai face un scurt inventar, probabil și tu vei descoperi că în dulapul tău din baie ai extrem de multe astfel de lucruri. Nu putem nega că există  o oarecare plăcere în a face cumpărături de acest tip, însă, în același timp, trebuie să-ți amintim că pentru orice tip de coafură ai nevoie doar de lucrurile de mai jos:  • Un singur produs pentru păr drept, dar și pentru bucle

Știai că poți să-ți și îndrepți părul, dar și să-ți faci bucle, cu o astfel de placă de păr? Nu mai ai nevoie de un ondulator, e de ajuns să răsucești șuvițele, să treci placa peste ele și să obții în felul acesta niște onduleuri de invidiat.

În plus, după cum vezi, plăcile respective îți protejează părul și mențin un nivel optim de hidratare la nivelul firelor de păr. Poți să le folosești în fiecare zi, fie pentru a-ți îndrepta părul, fie pentru bucle fără să te confrunți cu vârfuri despicate sau tocite.

  • O perie pentru păr drept și un pieptene cu dinți rari pentru păr ondulat

Nu ai nevoie de zeci de piepteni și perii, regula e foarte simplă: dacă ai părul drept, ai nevoie de o perie, dacă ai părul ondulat trebuie să folosești un pieptene cu dinții rari, care să nu distrugă forma buclelor. Investește într-o perie din păr natural, respectiv un pieptene de bună calitate, achiziționat dintr-un magazin cu produse profesionale. În loc să ai zeci de produse, mai bine unul singur și foarte bun.

  • Elasticul spiralat din plastic, cel mai potrivit accesoriu pentru părul lung

Noul trend în materie de accesorii de păr o reprezintă elasticele spiralate din plastic. Sunt preferatele stiliștilor, pentru că nu afectează firul de păr, dar și pentru că țin bine părul fără să fie nevoie să le strângi prea tare. Cu trei astfel de elastice, ești mereu pregătită să concepi o coafură rapidă și lejeră, dar și de bun gust și foarte cool.

  • Agrafele, accesoriile preferate ale stiliștilor

În materie de clame, agrafele rămân cele mai utile accesorii. Poți să concepi cu ele o mulțime de coafuri, de la cocuri de balerină la coafuri lejere, de primăvară. Un set de agrafe de păr este de ajuns pentru a crea aproape orice coafură îți dorești, iar dacă nu ne crezi, poți întreba un stilist în care ai încredere, cu siguranță îți va oferi același răspuns.

  • Doar un produs pentru fixare este suficient pentru orice tip de coafură

În dulapurile din baie a celor mai multe dintre noi se găsesc, de obicei, o spumă de păr, o ceară de păr, un fixativ, poate chiar și un gel. Nu ai nevoie de atât de multe produse pentru un singur scop, alege doar unul dintre ele. Recomandarea stilistului? Alege fixativul, este singurul de care ai cu adevărat nevoie. Mai mult decât atât, recomandarea profesioniștilor este să-l folosești și pe acela doar la anumite ocazii, pentru a nu supraîncărca părul și pentru a-i proteja structura.

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Philips

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.