6 obiceiuri nocive in ingrijirea parului

Să ai un păr lung, strălucitor şi sănătos nu este atât de greu cum ai crede şi nici nu e nevoie să mergi mereu la coafor ori să dai banii pe cele mai scumpe produse de ingrijire. De cele mai multe ori, părul nu este sănătos din cauza anumitor greşeli pe care toate le facem.

Nu îţi piepteni părul înainte să îl speli

Pentru a preveni părul încurcat în urma spălării, periază-l înainte, când încă e uscat. Dacă vrei să îl piepteni în timp ce eşti în duş, fă-o după ce ai aplicat balsam de păr şi începe cu degetele, apoi continuă cu un pieptăn cu dinţii rari.

Usuci părul frecându-l cu prosopul

Părul ud se poate rupe foarte uşor, aşa că trebuie să renunţi la a-l freca cu prosopul. Tamponează-l uşor, cu un prosop cât mai absorbant, şi nu se va mai usca atât de repede, nici nu se va mai electriza.

Nu foloseşti produse termoprotectoare

Mereu am crezut că produsele termoprotectoare sunt ok, dar se poate trăi foarte bine fără ele… până când am decis să încerc unul. După destul de puţin timp (în jur de o lună), am observat că părul meu arată mai bine, nu se mai usucă atât de repede, iar vârfurile despicate sunt mai puţine. Am încercat mai multe produse, fiecare de cel mult 20 lei, şi am observat că îşi fac treaba destul de bine, deci nici măcar nu e nevoie să cheltui mulţi bani.

Nu îţi cureţi peria

Curăţă peria de păr cât de des poţi, pentru a evita să se murdărească. Dacă nu o faci, ajungi să îţi murdăreşti părul curat cu scame sau alte impurităţi rămase pe perie. Cel mai eficient este să scoţi firele de păr cu mâna sau cu un pieptăn, apoi să laşi peria la înmuiat cu apă caldă, eventual şi nişte şampon sau săpun lichid, apoi spal-o cu o periuţă de dinţi veche.

Nu te tunzi destul de des

Vârfurile despicate nu se vor repara orice le faci; singura rezolvare este să le tai. Lipsa timpului liber sau a banilor nu sunt o scuză, pentru că nu trebuie să te tunzi săptămânal sau lunar. Dacă, totuşi, chiar nu ai cum să ajungi la coafor, tunde-ţi singură, acasă, vârfurile.

Nu îţi prinzi părul când dormi

Prinde-ţi părul într-o coadă lejeră pentru a nu se mai freca atât de mult de pernă. Astfel, nu se mai rupe şi nu se mai încurcă atât de mult, iar dimineaţa îţi va fi mai simplu să îl descurci.

Evită aceste obiceiuri şi vei avea un par mai frumos fără să investeşti în produse de îngrijire costisitoare.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.