6 mituri despre retinol și adevărul din spatele lor

În ultimii ani, retinolul a devenit din ce în ce mai popular, inclusiv în România. Această substanță „magică” accelerează procesul regenerării celulare, stimulează producția de colagen și menține aspectul tânăr al pielii, ameliorând ridurile fine.

Acest produs aduce beneficii majore pielii, însă utilizarea sa corectă este foarte importantă. Din acest motiv, au apărut numeroase mituri despre retinol, iar astăzi vom discuta despre adevărul din spatele lor.Mitul #1: Pentru cele mai bune rezultate, retinolul trebuie aplicat zilnic

În timp ce alte produse de îngrijire (precum crema de față sau produsele de curățat) trebuie folosite zilnic, retinolul nu a fost gândit în acest fel. Specialiștii recomandă folosirea acestuia o dată pe săptămână, iar după ce pielea s-a obișnuit cu substanța îl poți folosi o dată la 2 zile.

Mitul #2: Retinoul nu trebuie aplicat în zona din jurul ochilor

Pentru că acest ingredient este puternic, iar pielea din jurul ochilor este sensibilă, multe persoane consideră că nu ar trebui aplicat în această zonă. De fapt, specialiștii sunt de părere că zona din jurul ochilor are cea mai mare nevoie de retinol. Totuși, ar trebui să fie aplicat doar într-o cantitate mică, amestecat cu crema de față (sau să folosești o cremă de față care conține acest ingredient).

Mitul #3: Dacă ai pielea sensibilă nu ar trebui să folosești retinol

Argumentele din spatele acestui mit sunt legate de punctul anterior: pielea este sensibilă, iar retinolul este un ingredient puternic. Însă așa cum am explicat deja, nu ar trebui să ai nicio problemă dacă îl aplici în cantități mici, amestecat cu crema de față.

Mitul #4: Nu contează ce retinol folosești, toate sunt la fel

Fiecare tip de piele are nevoi diferite, iar produsele care conțin retinol nu sunt create la fel. Începe prin a verifica cantitatea de retinol – cele cu o putere mai slabă conțin 0,01%-0,1% retinol, iar cele puternice între 0,5% și 1%. Testează întâi un produs mai slab, pentru a verifica dacă este potrivit pielii tale.

Mitul #5: Retinolul este doar pentru femei în vârstă

De fapt, retinolul poate fi folosit de la orice vârstă, chiar și din adolescență. Prevenirea problemelor este mai importantă decât tratamentul!

Mitul #6: Tenul tău va deveni perfect în doar câteva zile

Există persoane care laudă exagerat efectul retinolului, spunând că i-au observat beneficiile imediat după aplicare. Totuși, efectele sale devin vizibile abia după 12 săptămâni. Acest mit poate fi periculos, multe femei crescând frecvența aplicărilor sau folosind o cantitate prea mare de produs pentru că o prietenă le-a dat informații eronate!

 

Citește și: Cele mai bune uleiuri pentru fiecare tip de ten 

Citește și: Sfaturi anti-aging. Cifrele de care să ții cont 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.