6 întrebări și răspunsuri despre exfolierea tenului

Exfolierea are beneficii pentru orice tip de piele: elimină celulele moarte și le dezvăluie pe cele proaspete, face porii să pară mai mici, ajută pielea să absoarbă mai bine produsele de îngrijire și multe altele.

Totuși, multe persoane se feresc de exfoliere sau nu știu cum să o efectueze corect. De aceea, astăzi vom răspunde la cele mai comune întrebări, pentru a te ajuta să ai cea mai frumoasă și sănătoasă piele.

Pielea mea este uscată. Exfolierea nu o va usca și mai tare?

Nu neapărat. De fapt, atunci când pielea este uscată, pot apărea acei „fulgi” inestetici. Aceștia pot împiedica pătrunderea completă a produselor hidratante în piele. Dacă ai pielea uscată, îți recomandăm exfolierea chimică delicată sau un scrub light, care conține particule super-fine. Exfoliază-ți tenul la 2-3 zile, apoi aplică loțiunea hidratantă.

Am tenul acneic. Exfolierea nu mă va face să am și mai multe coșuri?

Cât timp nu folosești produse prea dure cu pielea, nu ar trebui să ai astfel de probleme. Utilizează versiuni chimice care conțin acid glicolic sau acid salicilic, care elimină cu succes murdăria și curăță celulele moarte. Când vine vorba de un exfoliant chimic, e recomandat să începi cu o cantitate mică (2-5% acid) și să îl folosești de 2 ori pe săptămână timp de o lună; apoi, poți crește concentrația.

Am pielea sensibilă, nu ar trebui să folosesc exfoliant

Deși produsele mai dure nu sunt potrivite, un exfoliant light poate fi foarte potrivit pentru tine. Folosește-l o dată-de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate. Ai grijă să nu exagerezi, pentru a nu deshidrata pielea.

Zona T este mai grasă, dar restul feței nu. Ce să fac?

Pentru acest tip de ten, cel mai bun produs de exfoliere este bicarconatul de sodiu. Pentru zona T, amestecă-l cu mai puțină apă, iar pentru restul tenului cu mai multă apă, astfel încât să fie mai delicat.

Exfolierea se face dimineața sau seara?

În cazul în care folosești tratamente de noapte, precum retinolul, este recomandat să exfoliezi pielea seara, înainte de aplicarea tratamentului. Altfel, exfolierea se poate face când dorești.

Pot folosi scrubul de corp pe față?

Este recomandat să nu faci asta, pentru că produsele pentru exfolierea corpului sunt mai dure. Pielea feței este mai subțire și delicată, deci are nevoie de alte produse de îngrijire.

 

Citește și: Ghid de exfoliere facială 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Liz Krieger)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.