6 dileme de protectie solara

Răspundem pe loc la cele mai „arzătoare” întrebări despre produsele de protectie solara.

Trusa ta de îngrijire zilnică ar trebui să conțină minim două produse de protectie solara: unul cu indice mare (50+ UVA/UVB) pentru intervalul în care stai la soare, și una cu minim SPF 30 pentru restul timpului. De asemenea, pentru a beneficia de eficiența maximă a formulei, e nevoie de o cantitate egală cu un „shot”, iar pentru față este suficientă  o cantitate  cât o monedă de 10 bani. Aplică formula înainte să pleci de acasă, deoarece căldura (și transpirația) ar putea împiedica penetrarea formulei. Iată ce altceva ți-a scăpat în materie de protectie solara:

SPF-ul mai mare este și mai bun?

Rezultatul unor studii recent publicate în Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie arată că un produs cu SPF 100 oferă un grad semnificativ mai înalt de protecție în comparație cu SPF 50.

Trebuie să aplic o cremă cu SPF dacă stau la umbră?

Da! Umbra nu poate bloca radiațiile din toate unghiurile. Într-un studiu publicat în Jurnalul de Dermatologie, 78% dintre cei care au folosit umbrela au suferit arsuri, în comparație cu cei 25% care au folosit numai SPF 100.

Am pielea închisă la culoare. Chiar am nevoie de SPF?

Chiar dacă ești înzestrată cu un procent mai mare de melanină, protectorul natural al pielii, acesta poate echivala un indice SPF de maxim 4. În plus, rata de supraviețuire post melanom la persoanele de origine Afro-Americană este cu 26% mai mică decât în cazul rasei Caucaziene

Este suficient SPF-ul din produsele de machiaj?

Doar dacă aplici o cantitate mare, ceea ce nu e tocmai indicat în cazul fondului de ten, de exemplu. Mai bine folosești o cremă cu SPF maxim înainte să te machiezi.

Cât de des trebuie să reaplic soluția de protecție?

Dacă ești în aer liber, o dată la fiecare două ore și după ce ai înotat sau transpirat, spune Jurnalul  American de Dermatologie. Stai înăuntru? Doar o dată, la prânz.

Poate cauza cancer la sân?

Oxybenzona și octinoxatul au o reputație proastă, dar nu există date care să indice că procentul de substanță aflat în cremele de soare poate face rău. Folosește produse cu SPF de origine minerală dacă vrei să fii împăcată total.

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.