5 trucuri profesionale pentru aplicarea corectorului

Dacă adori pielea strălucitoare, fără imperfecţiuni (pete roşii, cearcăne, pistrui, coşuri), atunci din trusa de machiaj nu trebuie să-ţi lipsească concealer-ul (corectorul). Acesta te ajută să realizezi un make-up impecabil, fără prea mult efort. Ţine minte, însă! Înainte să-l foloseşti este indicat să aplici un strat subţire de fond de ten. Acesta va ajuta concealerul să se fixeze şi să-şi uniformizeze mai bine textura.

Cum sa-ti faci un machiaj „nude” impecabilAlege nuanţa potrivită

Foloseşte un concealer mai alb pentru cearcăne (de obicei, mult mai deschis decât nuanţa naturală a pielii). Acesta va ilumina perfect pielea de sub ochi. Pentru rezultate scontate desenează dedesubtul ochiului, cu ajutorul corectorului, un triunghi cu vârful în jos (va crea un efect de lifting al feţei). Apoi întinde-l, folosind un bureţel de machiaj. La final, aplică cu o pensulă de machiaj moale şi deasă, un pic de pudră mată, deschisă, pentru a fixa corectorul.

Cum aplici corect fondul de ten

Aplică concealer pe toată suprafaţa pleoapelor

Un truc des folosit de make-up artişti este să aplici concealerul pe toată suprafaţa pleoapelor. Motivul? Fardul de pleoape va fi mai rezistent la transfer, culorile nu se vor întinde şi vor rămâne mai vibrante pe tot parcursul zilei. Întinde corectorul cu un bureţel moale, însă nu exagera cu concealerul deoarece îţi poate încărca machiajul.

3 trucuri bizare cu efecte uimitoare

Foloseşte un creion verde pentru estomparea petelor roşii

Înainte de a estompa petele roşii cu concealerul, e bine să aplici un creion verde care să neutralizeze nuanţa roşie a petei. Apoi aplică corectorul şi întinde-l uşor cu degetul inelar, tapând uşor. Pentru celelalte imperfecţiuni (cicatrici, pigmentări închise la culoare, pistrui) optează pentru concealer adaptat nuanţei tale de piele.

Cum iti cureti accesoriile de frumusete

Truc pentru buze cu volum

Buzele tale devin mai senzuale dacă aplici pe centrul acestora câteva picături de corector. Întinde-l uşor, apoi aplică o pudră cu particule strălucitoare. La final, te poţi da cu un ruj (rezistent la transfer) potrivit nuanţei tenului tău şi cu un gloss incolor care să dea mai multa strălucire. Dacă eşti adepta conturului de buze, atunci înainte să-l aplici, desenează-ţi buzele cu corector. Acesta oferă un aspect mai îngrijit şi fixează mai bine culoarea conturului.

Trucuri creative de frumusete

Corector şi cremă hidratantă pentru un ten de porţelan

Împrospătează-ţi tenul şi decolteul cu un amestec simplu de realizat din cremă hidratantă de zi şi un pic de corector lichid. Acest truct îţi este indicat dacă tenul tău este tern. Aplică preparatul pe toată faţa, pe gât şi pe decolteu şi vei beneficia instant de un look fresh şi luminos. La final, machiază-te un pic de mascara, blush şi luciu de buze (foloseşte o culoare mai intensă) şi vei obţine un machiaj lejer, de zi.
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.