5 trucuri de machiaj daca porti lentile de contact

Să-ți pui două sfere în ochi în fiecare zi pare o formă de tortură, dar dacă ești atentă la câteva detalii, lentilele de contact nu-ți vor cauza probleme.

Oricine poartă lentile de contact poate spune că, deși îți îmbunătățesc vederea, pot duce și la iritații, ochi care lăcrimează sau mâncărimi enervante – mai ales atunci când intră în contact cu produsele de machiaj pe care le folosești. Nu-i de mirare că oftezi cu frustrare de fiecare dată când ți se înroșesc ochii și-ți juri să nu te mai machiezi niciodată atâta timp cât porți lentilele.Ce trebuie sa stii despre lentilele de contact

Din fericire pentru tine, ți-am pregătit un mic ghid cu sfaturi pe care orice purtătoare de lentile de contact ar trebui să le știe.

1. Apelează la șervețele pentru pleoape

Ce sunt, ne vei întreba tu, șervețelele pentru pleoape? În afară de faptul că au o denumire un pic bizară și par redundante, probabil că sunt exact ceea ce au ochii tăi nevoie. Șervețelele clasice demachiante te curăță, dar de cele mai multe ori mai rămân urme de machiaj, chiar și după ce te-ai dat de două ori cu ele. Șervețelele pentru pleoape sunt special create pentru a îndepărta ușor și eficient orice urmă de machiaj. Deși sunt de obicei recomandate pentru persoanele care au mătreață pe gene (da, există), sunt perfecte pentru a-ți curăța pleoapele chiar și după un smokey eye intens.

Cum te machiezi daca porti ochelari de vedere

2. Alege produse fără ulei

Când vine vorba de machiaj, ar trebui să optezi pentru produse fără ulei. De ce? Pentru că uleiurile migrează pe față și riscă să-ți ajungă în ochi, lăsându-te cu privire blurată și usturime.

3. Optează pentru produse tip cremă, nu pudră

Chinul tuturor, dar mai ales al purtătoarelor de lentile de contact, fardurile tip pudră pot să ți se strecoare printre gene și să-ți intre în ochi, ba chiar să se prindă sub lentile, cauzând o fricțiune îngrozitoare. Ori de câte ori poți, alege farduri cremă ca să previi acest scenariu neplăcut.

4. Alege-ți inteligent mascara

Atunci când porți lentile, trebuie să ai mare grijă ce tip de mascara folosești. Formulele dense și grele tind să se usuce în strat gros pe gene, căzând pe timpul zilei în bucăți-bucăți. La fel și formulele pe bază de fibre. Cel mai bine pentru tine este să optezi pentru variantele tradiționale, preferabil cu perie din plastic, și să-ți ridici ușor pleoapa atunci când le aplici ca să te asiguri că nu-ți intră rimel în ochi.

6 obiceiuri care iti afecteaza ochii

5. Renunță la creioane

E indicat să eviți să-ți liniezi ochii în creion – pentru că urme de dermatograf pot pătrunde în ochi și-ți pot murdări lentilele, ceea ce rezultă în probleme de usturime și vedere nesigură. Dacă vrei neapărat să-ți liniezi ochii, încearcă să înlocuiești dermatograful tradițional cu unul cu formulă de gel, special creat pentru persoanele cu ochi sensibili.

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise