5 trucuri de îngrijire a părului, dacă obișnuiești să folosești des placa. Le știai?

Dacă folosești des placa pentru îndreptat părul, ponturile acestea sunt vitale pentru podoaba ta capilară. Sunt trucurile pe care ai fi vrut mereu să le știi.

Placa de păr nu este folosită doar pentru a îndrepta șuvițele ondulate, ci și pentru a da o formă părului și a-l face pur și simplu să arate mai bine. Nu e de mirare, așadar, că multe dintre noi ne bazăm în fiecare zi pe ea. Folosirea ei este, însă, considerată nesănătoasă pentru păr, însă, dacă introduci în ritualul tău de îngrijire și aceste obiceiuri, vei avea un păr sănătos, moale și strălucitor. Iată ce ai de făcut.

  • Cel mai important lucru de care depinde aspectul părului tău

Ca în orice domeniu, și în beauty produsele au devenit din ce în ce mai bune. Și plăcile de păr au devenit din ce în ce mai eficiente și la îndreptarea părului, dar și la protejarea lui. Dacă ai o placă cumpărată cu câțiva ani în urmă, trebuie să știi că acum există produse cu o mulțime de setări și îmbunătățiri ce îți vor menține părul sănătos.

E de ajuns să te uiți printre aceste produse, pentru a vedea ce caracteristici ar trebui să aibă o placă ce îți menține părul sănătos. După cum vezi, unele dintre ele au inclusiv un senzor care diagnostichează părul de 30 de ori pe secundă și adaptează temperatura pentru a-i menține hidratarea. Plăcile respective au inclusiv tratament cu ioni, care tratează părul și netezesc cuticulele.

Indiferent de cât de multe tratamente de îngrijire ai folosi, uleiuri, măști și balsamuri profesionale, dacă nu ai o placă gândită să îți mențină părul sănătos, el se va usca, vor apărea vârfurile despicate și, în final, tot la foarfecă vei ajunge.

  • Nu sări niciodată peste acest pas

Știm că uneori ești grăbită și nu ai răbdare să îți usuci perfect părul, însă îndreptarea lui cât încă este umed este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face. Dacă atunci când îți îndrepți părul auzi un sunet de „sfârâială”, înseamnă că nu este bine uscat. Așadar, usucă foarte bine părul înainte să îl îndrepți. Ideal ar fi să-l speli seara, înainte de culcare, și să-l îndrepți dimineața.

  • Investește într-un ulei pentru protecție termică

Nu trebuie să îți încarci părul cu prea multe produse de styling, însă uleiul pentru protecție termică este de un real ajutor. În magazinele de cosmetice vei găsi o mulțime de variante, însă noi te sfătuim să te consulți cu cel care îți tunde de obicei părul. Nu uita că există și site-uri sau chiar magazine staționare cu produse profesionale pentru păr, mult mai eficiente decât cele pe care le găsești în supermarket.

  • Îndreaptă părul pe secțiuni

Ai observat că atunci când îți îndrepți părul la salon stilistul îți îndreaptă părul pe bucăți? Nu e doar un moft al stilistului, în felul acesta ai siguranța că nu treci cu placa de mai multe ori pe aceeași porțiune, riscând să se degradeze. Folosește clești de păr, împarte-l în mai multe șuvițe și îndreaptă-le pe rând.

  • Folosește un tratament natural și care dă cu adevărat roade

O dată pe săptămână răsfață-ți părul cu un tratament regesc. Nu trebuie nici să amesteci zeci de ingrediente, nici să-ți petreci toată noaptea cu o mască în păr, e de ajuns să aplici ulei de argan natural de la jumătatea părului spre vârfuri și să-l lași să acționeze de la 25 de minute în sus, cât reziști. Fă asta în fiecare săptămână și vei vedea rezultatele foarte repede, te asigurăm.

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Philips

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.