5 super-trucuri pentru par sanatos

By  | 

Părul tău suferă din cauza multitudinii de agresiuni la care este supus zi de zi: coafat la cald, produse de styling, soare, accesorii de păr tăioase, etc. Şi vine o vreme când nimic nu mai pare să-i intre în graţii. Noi îţi propunem cinci măsuri rapide pentru a-l reavansa la gradul de „podoabă capilară”.

1.Schimbă şamponul

Ţi s-a întâmplat şi ţie să-ţi speli părul şi să constaţi că… parcă e mai murdar ca înainte? Nu e chiar aşa, dar e pe aproape! E foarte posibil ca şamponul pe care îl foloseşti să nu mai facă faţă sebumului şi acumulării de murdărie pe scalp. Uneori, e suficient să procedezi la o a doua spălare în cadrul aceluiaşi ritual, însă cel mai eficient ar fi să optezi pentru un şampon special pentru „curăţare”. Uită-te cu atenţie pe etichetă; vei regăsi cuvinte precum „cleaning”, „detox”, peeling”, etc.

2.Răreşte măştile

Dacă părul tău pare c-a luat-o razna, e foarte probabil să fi fost sfătuită din toate părţile să foloseşti măşti şi tratamente hidratante, regeneratoare, pentru strălucire, şi aşa mai departe… numai că nu e cazul să exagerezi (aplicând zilnic). Masca se aplică de maxim 2-3 ori pe săptămână, în locul (şi nu după) balsamului. Condiţia este să alegi una potrivită tipului tău de păr, cu proprietăţi adaptate nevoilor actuale ale părului tău.

3.Fixează-l cu… apă

Aplici fixativ chiar şi când îl prinzi în coadă sau îl piepteni… nu-i de mirare că părul tău e mai mult uscat. Trece pieptenele sau peria prin apă rece atunci când vrei să-l aranjezi sau să culci firele rebele, părul va rămâne aşa după ce se usucă.

4.Tratează-l cu un… coafat!

În locul spumei, gelului de păr sau cremei pentru coafat, aplică tratamente leave-in / fără clătire, pe părul curat, apoi împleteşte-l sau prinde-l în coc. Părul va sta cuminte în strânsoare, ajutând produsul să penetreze mai bine cuticula. Bonus: te vei alege cu bucle rebele, dar mătăsoase şi flexibile, atunci când îl eliberezi.

5.Taie şi sigilează

Vârfurile tocite trebuiesc tăiate! Produsele pentru îngrijirea vârfurilor nu pot repara daune atât de avansate, însă pot întreţine sănătatea capetelor, fără să te oblige să le scurtezi atât de des (şi să scapi de senzaţia că nu-ţi creşte deloc părul). Hidratează-le aşadar cât poţi de des după ce le tunzi, căutând un produs care să le siligileze şi să le împiedice despicarea.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *