5 secrete machiaj de la experti

Iată câteva tehnici care nu dau greş…

Corectează sau… evidenţiază?

Uneori, corectorul aplicat pe sub ochi poate face mai mult rău decât bine, în sensul că, deşi acoperă cearcănele, umple ridurile (în special cele cu textură densă sau pudra), făcându-le şi mai evidente. Aplică corectorul cu o pensulă plată, prin presare, fără să întinzi pielea trăgând cu degetele şi fără să estompezi prin frecare. La fel ar trebui să aplici şi pudra de finisare, după ce ai terminat de machiat zona ochilor.

Nu e bun fondul de ten?

Ba dimpotrivă, s-ar putea să fie perfect pentru faţa ta, dar modul de aplicare poate fi nepotrivit. Cea mai comună tehnică de aplicare implică degetele, însă nu toate fondurile de ten pot fi folosite astfel (cele matifiante, de exemplu, îşi pot schimba formula înainte să fie aplicate pe faţă, din cauza contactului cu umezeala mâinilor). Încearcă şi ale modalităţi de aplicare (inspiră-te de aici ) şi alege-o pe care care dă cel mai bun rezultat!

Prea multă mascara… strică!

Nu e nevoie să treci periuţa de 10 ori prin gene pentru a obţine alungire şi volum. Vei depune un surplus de formulă pe gene, fire unite şi vei obţine un aspect scămoşat. Pentru a defini şi alungi fără cusur, foloseşte… un card! Da, trebuie doar să-l plasezi sub genele de jos sau deasupra celor de sus, astfel încât să poţi exercita presiune asupra lor, atunci când le defineşti, fără să-ţi murdăreşti pielea.

Uite fardul… nu e fardul!

Ce vezi în trusa de farduri nu seamănă aproape niciodată cu ce depui pe pleoape? Normal, dar fiind că umezeala pielii din jurul ochilor modifică nuanţa şi textura fardului. Foloseşte întotdeauna un primer pentru zona ochilor (fondul de ten nu e suficient, iar excesul  de pudră aplicată pe pleoape face fardul să se estompeze în cîteva ore – bază pentru fardul de pleoape de la Avon cu 19,00 lei); acesta garantează rezistenţă – deci nu vei avea probleme cu adunarea fardului în pliuri, dar şi o culoare intensă pe toată durata purtării machiajului.

Creionul dispare de pe conjunctivă?

Nu contează ce culoare alegi să aplici pe pleoapa internă… că oricum o să se „evapore” după cîteva clipiri! Sau nu! Asigură-te că zona este uscată înainte să aplici dâra de creion – foloseşte un şerveţel moale sau beţişoare cosmetice pentru a şterge umeazeala pe conjunctivă şi abia apoi contureaz-o. Pentru un plus de rezistenţă şi intensitate, ţine vârful creionului aproape de flacăra unei brichete câteva secunde (doar cât să se topească foarte uşor), înainte de aplicare.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.